Dívka, kterou spolklo moře

recenze

Dívka, kterou spolklo moře (2023) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Dívka, kterou spolklo moře

Dívka, kterou spolklo moře je pohádkový příběh inspirovaný korejskou mytologií. Vypráví o dívce, jež se obětuje Mořskému bohu, aby zachránila bratrovu milovanou před stejným osudem.

Každý rok, už po generace, obětují vesničané jednu dívku, aby se stala nevěstou Mořského boha. Jen ta pravá může zlomit kletbu, probudit Mořského boha z jeho spánku a zastavit bouře sužující jejich vesnice. Bude Mina tou pravou?

Akce začíná hned na prvních stránkách, což mě z počátku trochu mrzelo. Upřednostnila bych trochu více informací o světě i hlavní hrdince. Příběh si udržuje tuto krkolomnou rychlost po celou dobu, než jsem se nadála, byla jsem za polovinou. Určitě bych uvítala, kdyby byla kniha delší, už jen z toho důvodu aby měla autorka více prostoru k rozvedení některých dějových linek.

Samotný styl psaní je krásný a velmi energický. Líbilo se mi prostředí podmořského světa, mytologické prvky, bájné bytosti, miloučká až pohádková atmosféra a velmi uspokojivý konec.

Mina byla skvělou hlavní postavou s velkým srdcem a moc mě bavilo vidět svět jejíma očima. Co se týče ostatních postav, chvílemi jich bylo až moc a dělalo mi problém zapamatovat si všechna jména, natož si k nim vybudovat vztah. To je dalším důvodem proč si myslím, že příběh byl až moc uspěchaný.

Nicméně pokud milujete filmy ze studia Ghibli nebo jen hledáte nenáročné čtení, které pohladí po duši, tuhle knihu vám s radostí doporučím.

Za poskytnutí výtisku k recenzi děkuji Albatrosmedia.


Dívka, kterou spolklo moře Dívka, kterou spolklo moře Axie Oh

Magické putování v kulisách asijské mytologie. Zemi, kde Mina žije, už po generace sužují smrtící bouře. Lidé zde věří, že jsou způsobeny hněvem Mořského boha, kterého se každý rok pokoušejí usmířit dívčí obětí. Když se jednou... více


Komentáře (0)

Přidat komentář