Dívka, kterou spolklo moře

recenze

Dívka, kterou spolklo moře (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Dívka, kterou spolklo moře

Po dlouhé době kniha, kterou jsem přečetla během jednoho jediného dne. Hned mě učaroval svět, ve kterém se příběh odehrává. Působil tak kouzelně, magický až pohádkově. Atmosféra mě úplně pohltila.

Zemi, kde Mina žije, už po generace sužují smrtící bouře. Lidé zde věří, že jsou způsobeny hněvem Mořského boha, kterého se každý rok pokoušejí usmířit dívčí obětí. Když se jednou pod tlakem okolností vrhne do moře samotná Mina, propadne se až do Říše duchů. S pomocí záhadného mladíka, několika démonů, bohů a duchů vyrazí za svým cílem: probudit zakletého Mořského boha. Čas je však neúprosný… žádný člověk totiž v Říši duchů dlouho nepřežije.

Hlavní hrdinka Mina si mě získala od prvních stran, jak byla odvážná, obětavá, chytrá a odhodlaná.
První cca půlka příběhu je relativně odpočinková přesto svižná, člověk se musí seznámit s tímto fantasy světem, zorientovat v postavách a jménech.
Druhá půlka je pak o něco dobrodružnější a akčnější.

Chvilkama to bylo docela smutné čtení. Zklamání Miny jsem úplně cítila na vlastní kůži.
Jeden moment mě naopak dojal, jak do sebe vše zapadlo, bylo to tak krásné a smutné zároveň. V knize jsou i velmi krásné citáty a myšlenky.
Mírným zklamání je pro mě romantická část, která byla na můj vkus taková slabá na to, jakou zde láska vlastně hraje roli. Samozřejmě jsem od první chvíle tu dvojici shipovala a možná proto jsem čekala trochu víc. Líbil se mi nápad s provázkem osudu, originální.
Rozuzlení jsem tušila, ale netrefila jsem se úplně. :)

Dávám 4⭐️/5⭐️ a doporučuji


Dívka, kterou spolklo moře Dívka, kterou spolklo moře Axie Oh

Magické putování v kulisách asijské mytologie. Zemi, kde Mina žije, už po generace sužují smrtící bouře. Lidé zde věří, že jsou způsobeny hněvem Mořského boha, kterého se každý rok pokoušejí usmířit dívčí obětí. Když se jednou... více


Komentáře (0)

Přidat komentář