Dhampír mezi upíry

recenze

VAMPS: Čerstvá krev (2023) 3 z 5 / Kikina182
VAMPS: Čerstvá krev

Dillon nedávno zjistil, že je dhampír, potomek člověka a upíra. Aby poznal, co je skutečně zač a jak ovládat své pudy, je poslán na VAMPS, elitní akademii upírů. Jelikož je na půl člověkem a napůl upírem, je pro své spolužáky novinkou, záhadou, ale také pokušením. Někdo si dokonce myslí, že nemá na VAMPS co dělat. Sám Dillon by byl raději někde jinde, ale v jeho žilách se skrývá něco mimořádného a on musí pochopit, kým vlastně je.

Styl psaní mi přišel matoucí. Autorka občas rychle přeskakovala mezi tématy a událostmi, někdy některé události dramatizovala a vznikl tak z toho jeden velký chaotický vír. Ale musím uznat, že v důležitých částech knihy se jí dařilo držet se hlavní myšlenky. Přijde mi, že se chaos je důsledkem snahy prodloužit příběh.

Příběh mi přišel hodně jednoduchý a často se jednotlivé zápletky točily dokola. I když musím uznat, že především ke konci, se v knize objevilo několik zajímavých směrů příběhu, které byly docela dobře propracované, ačkoli hlavní odhalení celé knihy mě nijak nepřekvapilo.

Nejzajímavější mi přišlo to, jakým způsobem fungoval svět upírů, ale některé detaily byly trochu přitažené za vlasy a chyběly mi důkladnější popisy, které by všechno objasnily.

I když mi celý příběh přišel jako jeden velký zmatek, tak jsem neměla nejmenší problém se hned od začátku zorientovat v postavách, v tom kdo je kdo a co zhruba můžu od koho očekávat. Všechny jsou detailně popsané a zajímavé. A zároveň se autorce povedlo v knize ztvárnit i jejich menší vývoj.

Na VAMPS jsem se neskutečně těšila, ale pod dočtení jsem bohužel zklamaná. Není to špatná kniha, ale i ani převratná. A když se k tomu připočítají všechny ty nedokonalosti, je to průměrný příběh, který mi v hlavě dlouho neulpí.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Laser.


VAMPS: Čerstvá krev VAMPS: Čerstvá krev Nicole Arend

Kdesi ve švýcarských Alpách stojí VAMPS, prestižní akademie pro potomky těch nejbohatších a nejmocnějších upírských rodin. Dillon ale mezi upírskou smetánku nepatří - vlastně ani není upír. Je to dhampír: napůl člověk, napůl upír.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář