Dceřina kletba

recenze

Dceřina kletba (2024) 5 z 5 / EvikU.
Dceřina kletba

Detektivní román z Příbrami. Tomáš a Honza, sympatický policejní vyšetřovatelé, kteří začnou vyšetřovat úmrtí malého muže v parku, který se 3 dny zpátky svěřoval svému známému policistovi. Na policii už ale nestihl přijít. Matěj tak přichází s prosbou více to prošetřit, protože Radek Robin nebyl ochlasta a umřel na selhání organismu s velkým procentem alkoholu v krvi.

Přes kamarádku, Honzovu přítelkyni Emu se dozvídají víc. Protože měl obavy o svůj život, jde tělo na pitvu a rozjíždí se vyšetřování, které je zavede k firmě, kde Radek pracoval. Zároveň je tam ale i několik dalších linek.

Tomáš má problémy i v osobním životě. Na jednom večírku potká mladou potvoru Julii a Lindu. Julie si vydíráním náhodných fotek přivydělává ke škole. Linda ji fotí. A pak je tu ještě bývalá závodní doktorka Pokorná, která měla na starosti zaměstnance firmy, kde Radek, zemřelý pracoval. Jeho bratr Martin a bývalá přítelkyně Dana.

Moc se mi líbilo psaní příběhu. Postupně vše navazovalo, mátlo, bylo jasný jak to bude. Jenže autorka si s tím opravdu krásně prohrála, že to bylo nakonec vše úplně jinak a dokonalý. Styl psaní, postavy, prostředí. Vše krásně pospojované, čtivé, poučné. Například tím, co všechno si dokáží někteří lidi zjistit z internetu a použít proti Vám.

Marně hledám něco, co bych vytkla, ale nic nemám. Skvělá detektivka. Děkuji a tleskám.


Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Starý zločin si žádá nové oběti. Od autorky hitu Vodník. Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášovo manželství ocitá v ohrožení, je uprostřed Příbrami nale... více


Komentáře (0)

Přidat komentář