Další díl návykového čtení

recenze

Koruna z kostí a zlata (2022) 5 z 5 / Knihomolka97
Koruna z kostí a zlata

Koruna z kostí a zlata je už třetí díl fantasy série Z krve a popela.
Poppy by ani ve snu nenapadlo, že někdy zažije lásku, jakou našla u prince Casteela. Chce si užívat svého štěstí, ale předtím se musí rozhodnout, jestli příjme korunu z kostí a zlata. Vždy toužila po kontrole nad vlastním životem, ne nad ostatními. Jakmile však výjdou na světlo hříchy království, povstane i dávná síla ohrožující vše, za co Poppy a Casteel bojovali. A tak brzo zjistí, jak daleko jsou ochotni zajít pro svůj lid - i jeden pro druhého.

Prvním dvěma dílům jsem naprosto propadla a na tento jsem byla samozřejmě natěšená, plna očekávání. Zároveň jsem však měla trochu obavy, že příběh ubere na tempu a nebude už tak dobrý. Ovšem to, co se mi dostalo do ruk? Panečku, to byla zase jízda! Stále to je navýkove čtení a i když je to bichlička o 600 stranách, tak knihu doslova zhltnete.
Každý díl pokračuje přesně tam, kde skončil předchozí. Krásně to navazuje, což je super.
Fantasy svět je vymyšlen pěkně, i když jsem druhý díl četla před delší dobou, neměla jsem problém si vzpomenout a zorientovat se. Jsou tu i různé připomínky toho, co se událo v předchozích dílech. Nejlepší by ale samozřejmě bylo, číst díly hned za sebou.

Dozvídáme se další nové informace ohledně tohoto světa, jeho historie, o Poppy a její minulosti, původu a tak dále, objeví se i nové bytosti. Jsou tu boje, násilí, krev, napětí, intriky, politika, zrady, zvraty. Rozhodně to není čtení pro děti. Žádná YA, ale NA !

Budu se opakovat, ale ta romantická linka je jedna z nejlepších, o které jsem četla. Ne-li vůbec nejlepší - to se uvidí po dočtení celé série. Při čtení se ve mně pralo tolik emocí, s Poppy a Casem jsem vše intenzivně prožívala. Co si ujasnili své city, jejich vztah se sakra posunul kupředu. ️
Láska, kdy jeden pro druhého je ochoten nasadit svůj život? ️
Kdy jsou hrdinové pro sebe vším? ️
Chemie a jiskření, které skoro prosazuje zkrz stránky? ️
Vtipné slovní přestřelky? ️
Sakra žhavé scény? ️
Anoo.️‍

Hlavní mužský hrdina je prostě úžasný! Ochranařský, podporující, něžný, vášnivý, majetnický, sexy, baví mě jeho humor a hlášky. Je škoda, že není vyprávěno i z jeho pohledu, ale to už bych chtěla moc. :D
A bez Kierana by to samozřejmě nešlo! Ten mě také neskutečně baví a stejně tak celá smečka vlkodlaků.
K tomuto dílu mám ale přece jen jednu výtku. V průběhu mi začalo vadit, jak se některé dialogy opakovaly. Třeba to, že má Poppy otázku jsem slyšela tolikrát, že už to pak začlo lézt vyloženě na nervy (Kieran má svatou trpělivost).
No a ten konec. To byl zase mazec. Některé věci jsem uhodla, jiné mě překvapily. Těším se na pokračování!
4,5⭐️/5⭐️


Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Pokloňte se své královně, nebo před ní vykrvácejte. Třetí díl bestsellerové fantasy série. Poppy by ani ve snu nenapadlo, že někdy zažije lásku, jakou našla u prince Casteela. Chce si užívat svého štěstí, ale předtím se musí r... více


Komentáře (0)

Přidat komentář