Co chybí Romeovi a Julii, nechybí Naším zakázaným vášním

recenze

Naše zakázané vášně (2022) 5 z 5 / foxorous
Naše zakázané vášně

*reading copy mi byla poskytnuta ve spolupráci s Humbookem

Co chybí Romeovi a Julii, nechybí Naším zakázaným vášním. V tomhle retellingu snad nezbylo nic, co mi vadilo na jeho předloze, a naopak zůstala dojemná romantická linka okořeněná odvážnou a děsivou zápletkou.

Juliette není žádná apatická hlavní hrdinka, která žije jenom myšlenkami na Romea a na nic jiného jí nezbývá čas. Romeo zase není mladík zaslepený láskou, který dřív koná, než přemýšlí. Oba dva mají své vlastní životy, úkoly, cíle, ambice a jejich láska příběh dotváří. Ano, jde o romantické fantasy. Ne, nepřijdete o zajímavý příběh s netradiční zápletkou.

K ději:

Šanghaj pohltí neznámá nemoc, lidé propadají šílenství, rvou si vlastní hrdla, až zemřou. Nemoc se šíří po celém městě, ale zdá se, jako by útočila jen na určitou skupinu lidí v dané části města.

Juliette se po tragédií ukončeném vztahu s Romeem po několika letech vrací do Šanghaje, když nemoc propuká. Brzy je nucena se s Romeem nejen znovu vidět, ale i spolupracovat. Jako dědicové gangů mají za úkol vyřešit záhadu nemoci a předejít ztrátě moci gangů, jejichž gangsteři umírají s rozdrásanými hrdly. Zahraniční politici snažící se ovládnout čínské město mezitím získávají na síle. Romeo a Juliette si kromě vyřešení záhady ještě musí udržet vlastní místo na výsluní uvnitř svých gangů a rozluštit, co k sobě cítí.


Knížka je kombinací napínavého příběhu plného gansgterských intrik, boje o moc a lásky mezi dvěma mladými lidmi, kteří se pořád ještě hledají. Juliette i Romeo vám přirostou k srdci i mezi prapodivným hmyzem prolezlou Šanghají, která postupně vymírá (ano, i přesto [anebo možná právě proto?] si tu romantiku užijete).

Autorka také nádherně pracuje s jazykem, používá rozkošná přirovnání, umně popisuje Šanghaj a její atmosféru. Už na prvním stránce tušíte, že před sebou máte opravdu dobře napsanou knihu.

Příběh jsem si užila, postavy mě bavily a knížku určitě doporučuju.


Naše zakázané vášně Naše zakázané vášně Chloe Gong

Láska i nenávist mohou být silnější než osud. Co zvítězí tentokrát? Píše se rok 1926 a krvavý konflikt mezi dvěma gangy barví ulice Šanghaje do ruda. V srdci chaosu je osmnáctiletá Juliette Caiová, která má převzít roli dědičky... více


Komentáře (0)

Přidat komentář