Chaos jménem láska!

recenze

Hypotéza lásky (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Hypotéza lásky

Nechala jsem se zlákat a zcela tomu propadla. Abych pravdu řekla, nemám moc důvěru ke knihám s nálepkou „edice světový bestseller“, a tady na vás ještě bliká výrazné červené kolečko: senzace tik toku (který tak trochu nesnáším). Nicméně ta anotace si mě k sobě přitáhla a už nepustila. Tohle bylo naprosto dokonalé čtení!

Celý chaos vytvořila Oliv už na prvních stránkách příběhu a od té chvíle jsem si přidala chycená v pasti jako chudáci vánoční světýlka, když je po roce vytáhnete z krabice. Olive je trochu ztřeštěná, ale neskutečně milá a vtipná holka, která má v životě pouze svou vědu a dva nejlepší přátele. Jedním z nich je i Anh, která se zamiluje do Olivina bývalého přítele, ale odmítá si s ním něco začít právě kvůli ní. A tak se Olive, aby ji přesvědčila, že je s tím naprosto v pohodě, vrhne na prvního chlapa, který ji přijde do cesty - o půlnoci, v univerzitní laboratoři, políbí největšího mrzouta Stanfordovy univerzity, profesora Adama Carlsena. Trochu šílenost, že? Adam je bručoun, ale už od začátku je jasné, že má dobré srdce. Nesourodá dvojice začne předstírat, že spolu chodí. Olivina kamarádka tak začne randit a okolí kolem Carlsena začne pomalu věřit, že se má v plánu ve Stanfordu usadit a dokončit své milionové výzkumy.
Oliv se s Adamem začíná scházet, nejdříve na pravidelná randíčka u kávy, ale postupem času i na významné společenské akce, která pořádá univerzita. Zažívají spoustu trapných momentů a já se u většiny knihy opravdu ze srdce smála. Adam rozhodně není zahořklý a nepříjemný, jak se na veřejnosti prezentuje. A navíc je to teda pořádný fešák!

No a do této výrazné romantické linky autorka přidala kapku té vědy. V knize tak najdeme časté debaty o různých výzkumech, jeho procesech a všech těch nemilých skutečností, které se k vědeckému výzkumu vážou. A díky tomu mě ta kniha právě bavila. Bylo to něco, co jsem ještě nikde nečetla a nebylo to vůbec hloupé a naivní.


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Romantická komedie, která zbořila sociální sítě! Olive je doktorandka na Stanfordu. Na trvalé romantické vztahy příliš nevěří, zato její nejlepší kamarádka ano. Takže pokud ji chce přesvědčit, že s někým randí a její milostný živo... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Barbara182
28.02.2023

Moc pěkná recenze, jsem na kniho dost zvědavá! :-)