Černá smrt

recenze

Černá smrt (2022) 5 z 5 / Knihomolka97
Černá smrt

Na začátek teda musím říct, že mě nejdřív zmátlo pořadí knih, protože u nás vyšla nejdříve Černá smrt a následně Nedokončený rukopis. Ovšem mělo by to být spíš naopak. Černá smrt je v originále uvedena jako druhý díl série, která nese název Caleb Traskman. První díl Nedokončený rukopis jsem jsem už četla, byl parádní.

V roce 2008 beze stopy záhadně zmizí sedmnáctiletá Julie a případ otřese celým horským městečkem, odkud dívka pochází. Do vyšetřování se pouští její vlastní otec, náčelník četnictva Gabriel Moscato, jenže vyšetřování nikam nevede.
Gabriel se ale nehodlá vzdát. Jedné noci se probudí v místním hotelu a za okny padají mrtvá ptačí těla. Gabriel je zmatený, cítí, že tu něco nesedí a záhy zjistí, že je rok 2020 a jeho dcera se pohřešuje už přes 12 let. Jenže on si těch 12 let vůbec nepamatuje...

Wow. Já nemám slov. Smekám klobouk před autorem, který mě dokázal zaháčkovat od prvních stran až do samotného konce. Kniha je temná, zvrácená, svým způsobem děsivá, napínavá. Čte se úplně sama.

Ztratit paměť a nepamatovat si dvanáct let.. Gabriel se ocitl v pěkné kaši. Jak je to vůbec možné? Co se stalo? Jaktože ho skoro všichni nenávidí? Co udělal? Přiblížil se na stopu Julie? Žije? Do čeho se zapletl? Otázky samé otázky!
Jeho bývalý kolega Paul, který ve vyšetřování hraje také velkou roli, mi nebyl nějak sympatický, ale byl dobrej. Ovšem pozor, on ani Gabriel nebyl žádný andílek.

Jak je autorovým zvykem, událo se toho hodně, přišlo několik šoků a zvratů, všechno skvěle promyšlené.


Černá smrt Černá smrt Franck Thilliez

Nepopsatelná hrůza ve víru času. Mysteriózní thriller od mistra temnoty. V roce 2008 záhadně zmizí sedmnáctiletá Julie a případ otřese celým horským městečkem, odkud dívka pochází. Nejhorší ovšem je, že se do vyšetřování musí pus... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Dusan70
04.08.2023

Četl jsem ji jako první,nevedel jsem ze ma jeste prvni dil.pakjsem objevil nedokončený rukopis,chystám se na něj.tak snad to nebude vadit :-)
Ale černá smrt je super věc.