Černá smrt

recenze

Černá smrt (2022) 3 z 5 / bajub
Černá smrt

Myslím, že jedna z největsích nočních můr každého rodiče je, že jeho dítě beze stopy zmizí z povrchu zemského. A vy (jakožto rodič) nevíte nic. Nevíte, jestli žije, nebo je někde zavřené, zneužívané, jestli trpí... Zkrátka nic. Žádná stopa. Žádná indície.

A přesně tohle se stane Gabrielu Moscatovi, náčelníku četnictva. Jeho sedmnáctiletá dcera Julie záhadně zmizí. Nevrátí se z výletu na kole v okolí horského městečka, kde žijí. Gabriel neúnavně pátrá, jde po každé stopě. Vyšetřování ho zavede i do místního hotelu, kde Julie brigádničila, a jedné noci tam při práci usne. Když se ráno probudí, zjistí, že uplynulo 12 let a jeho dcera je stále nezvěstná.

Po knize jsem sáhla hlavně proto, že byla označena za mysteriózní thriller z pera mistra temnoty. Takhle.... Označení mysteriózní je dost závádějící, a pokud byste hledali opravdu něco mysteriózního, byli byste, myslím, zklamaní. Nicméně, jako detektivka/thriller to funguje skvěle. Tedy alespoň první polovina knihy. Tam autor nasadil doslova vražedné tempo, hltala jsem každou stránku, napětím okusavala ret, ale pak přišel zhruba v polovině zlom. Ne, že by autor ztratil dech, spíš to na můj vkus překombinoval, jako by opadlo napětí a příběh působil zdlouhavě, a vlastně jsem četla dál hlavně proto, abych zjistila, kde k sakru ta Julie je!

Abych to tedy nějak sesumírovala.... První polovina Černé smrti byla naprosto skvělá, kdy jsem pomalu ani nedýchala, takže jsem očekávala grandiózní závěr, wow efekt, ale ten se za mě bohužel nekonal, protože druhá část pro mě byla těžko uvěřitelná, vleklá a, jak už bylo řečeno, překombinovaná.


Černá smrt Černá smrt Franck Thilliez

Nepopsatelná hrůza ve víru času. Mysteriózní thriller od mistra temnoty. V roce 2008 záhadně zmizí sedmnáctiletá Julie a případ otřese celým horským městečkem, odkud dívka pochází. Nejhorší ovšem je, že se do vyšetřování musí pus... více


Komentáře (0)

Přidat komentář