Bytosti temného lesa

recenze

Drobné protislužby (2023) 5 z 5 / Kikina182
Drobné protislužby

Město Amity Falls obklopují hory a les, z nějž byli obyvatelé kdysi vyhnáni. Teď žijí poklidným životem, ale najednou se ztratí zásobovací karavana, což je jen první z katastrof, které zasáhnou město. Vypadá to, že všechny události mají na svědomí bytosti obývající les, které slibují místním splnění jejich nejtajnějších přání za drobnou protislužbu. To však není to jediné, co chtějí

Erin A. Craigová má skvělý styl psaní, který je hodně detailní. Ať už jde o popisy prostředí, postav nebo nějaké probíhající události. Všechny jsou ale do příběhu tak skvěle zasazeny, že jsem si ani neuvědomovala, že vůbec nějaký popis čtu. Byla to zkrátka přirozená součást příběh a příběh tak nejen, že hladce plynul, ale zároveň vyzařoval úžasnou atmosféru.

Kniha nabídla zajímavý svět, který byl propracovaný do nejmenších detailů a právě díky autorčině schopnosti perfektně vystihnout atmosféru, jsem měla pocit, jako kdybych se v tomhle imaginárním světě ocitla.

Celý příběh působí díky světu a atmosféře temně, ale mě se tahle kombinace pohádkového motivu a temnoty neskutečně líbí. Kniha je vlastně postavená na tematických protikladech, z čehož vznikl skvělý příběh. Tohle provedení jsem si oblíbila, už když jsem četla autorčinu knihu Dům soli a smutku a v téhle knize ji podle mě ještě pozdvihla na další úroveň. Všechno se mě to dotýkalo mnohem víc a mnohem víc jsem si to užívala.

Stejně jako příběh, byly skvěle popsané i propracované i postavy. Autorce se podařilo perfektně rozlišit i postavy, které si byly dost podobné, takže jsem ani na chvilku nebyla ztracená v tom, kdo je kdo.

Od knihy jsem měla vysoká očekávání a autorka je splnila do puntíku. Je to úžasná kniha, kterou jsem si moc užila a určitě se k ní někdy vrátím. Stejně jako autorčinu předchozí knihu můžu jen doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.


Drobné protislužby Drobné protislužby Erin A. Craig

Ellerie Downingová žije v poklidném městečku Amity Falls – místě obklopeném pěti úzkými vrcholky temných hor a neprostupným lesem, z něhož dřívější obyvatelé v dávných dobách vyhnali ďábly a temné síly. Dodnes do tohoto kraje mnoh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář