Brutální vražda

recenze

Strmý pád (2022) 5 z 5 / Ivuska.09
Strmý pád

Dnes potěším všechny fanoušky spisovatelky Lindy Castillo! Můžete se totiž zase pustit do dalšího pokračování její série s hlavní hrdinkou Kate Burkholderovou – tentokrát s názvem Strmý pád. A buďte si jistí, že policejní náčelnice bude mít i tentokrát plné ruce práce!

V motelu totiž bylo nalezeno tělo mrtvé ženy. Jde o dívku, která před lety opustila amišské společenství. A Kate ji samozřejmě znala... Teď bude muset pátrat v jejím životě, aby zjistila, proč byla brutálně zavražděna. A jak už to tak bývá, narazí na tajemství, která neměla být nikdy odhalena. Půjde o život i samotné Kate? Vše se dozvíte, když se pustíte to čtení!

Opět se můžete těšit na napínavé vyšetřování. Věřte, že budete mít problém se od příběhu odtrhnout! Pro mě bývá přečtení knih Lindy Castillo otázkou jednoho či dvou večerů. Vůbec by mi nevadilo, kdyby autorka napsala ještě o pár stránek víc – stejně bych je zhltla na posezení. Baví mě hlavní hrdinka, baví mě i její tým, který jí s vyšetřováním pomáhá. Stejně tak i prostředí, do kterého je vyprávění zasazeno. Život amišské komunity je zajímavý. Po přečtení první knihy ze série (Slib mlčení), jsem si říkala, jak s tím autorka bude dál pracovat a jestli mě i další díly budou bavit. Asi tušíte, že podobné úvahy byly naprosto zbytečné. Ještě pořád mě v každém dalším novém příběhu dokáže něco překvapit. Jak už to u této série bývá, kapitoly jsou krátké a děj vystavěný tak, abyste se po dočtení jedné kapitoly hned vrhli do další.

I já patřím ke čtenářům, kteří měli trochu rozporuplné pocity z předchozího dílu – tím však nechci říct, že mě nebavil. Jen mi přišel méně propracovaný než předešlé. Teď jsem ale zase opět nadšená a nemůžu se dočkat, až vyjde další kniha! Čtrnácté pokračování je naplánované na příští rok, tak snad nebudeme muset čekat příliš dlouho...

A protože Vánoce už pomalu klepou na dveře, určitě můžete knihu pořídit i jako dárek nějakému vášnivému čtenáři. Jsem si téměř jistá, že s touto autorkou (a sérií) nemůžete šlápnout vedle – většina milovníků thrillerů bude nadšená.

Komentáře (0)

Přidat komentář