Bojovníci Světla

recenze

Úsvit temna (2023) 5 z 5 / Kikina182
Úsvit temna

Během útěku před muži, kteří zabili jeho matku, se Will dozvídá, že je jeho osudem bojovat po boku správců. Musí podstoupit výcvik, aby byl připraven dřív, než začne válka. Bojovníci Světla a Temnoty se znovu střetnou. A jen Will může zabránit tomu, aby byl jeho svět zničen.

Kniha se čte moc dobře. Styl psaní je dynamický, takže děj krásně ubíhá pod rukama, ale zároveň nechybí spousta popisů, díky kterým si lze příběh přímo promítnout v hlavě a pochopit, jak příběh funguje.

Bitva mezi dobrem a zlem je námět, který se pořád opakuje. Ale nějakým způsobem se autorům vždy daří vdechnout mu originálnost a Úsvit temna je toho důkazem. V knize jsem se setkala se skvěle propracovaným příběhem s detailně promyšleným pozadím. Je plný napětí a akce, ale zároveň jsou zde i klidnější části, které poskytují prostor pro pochopení a vstřebání všech událostí.

Je to hlavně fantasy kniha, ale nechybí tady ani romantika. Z téhle linky jsem obzvlášť nadšená, protože mezi hlavními hrdiny byla přímo hmatatelná chemie, a když byli ti dva spolu, mělo to zkrátka jiskru. A samozřejmě byla tahle zápletka perfektně zasazená do té hlavní, takže celý příběh krásně souzní.

Postavy jsou, stejně jako všechno ostatní, skvěle popsané. Každá má svou vlastní sadu vlastností a chování, díky které není problémy je od sebe rozeznat. Zároveň jsou všechny popsány do hloubky, takže jsem si o nich nejen udělala jasný obrázek, ale i jsem se do nich dokázala vžít.

Úsvit temna je úžasná kniha, do které jsem se absolutně zamilovala! Vlastně myslím, že je to spíš závislost než láska, protože nutně potřebuji vědět, co bude dál. Nezbývá tedy než doufat, že se brzy dočkáme druhého dílu.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.


Úsvit temna Úsvit temna C. S. Pacat

Prastarý svět magie již neexistuje. Hrdinové dávno zemřeli, z velkolepých paláců se staly ruiny a bitvy mezi dobrem a zlem jsou zapomenuty. Minulost si pamatují jen Správcové, kteří přísahali chránit lid, pokud se Temný pán někdy ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář