Arila

recenze

Stříbrné město (2021) 4 z 5 / Galloway
Stříbrné město

Bohové, magie, netvoři, přátelství, smutek, bolest, odpuštění. To vše tato kniha obsahuje.

Arila, která poslala svého otce do vězení, se snaží uživit jako bylinkářka. Jednou by se ale chtěla stát hrdinkou. Nakonec se jí tato příležitost naskytne, ale je hrdinství opravdu to, co chce? Je hrdinský život takový, jaký si představovala?

Za mě kniha měla plno WOW momentů, kdy se staly věci, které jsem nečekala. Nastalo i několik momentů, kdy se mi rozbušilo srdce a já hltala stránku za stránkou, jak to bude dál.

Jsou zde krásně popsané světy, líbilo se mi, jak funguje magie. Kniha je plná intrik, které Arila postupně rozplétá a přichází na to, jestli město, ve kterém žije, je opravdu takové, jak se zdá. A jestli Vůdce je opravdu ta osoba, za kterou by měli lidé jít.

Příběh doplňují úžasné obrázky, na které jsem se těšila. Krásně dobarvovaly to, co se zrovna dělo. Škoda, že jich zde bylo tak málo.

Ze začátku jsem také měla trochu problém nějaké věci pochopit nebo některé věci pro mě byly málo popsány. Když jsem ale knihu dočetla, našla jsem několik vysvětlivek na konci knihy, které mi pomohly. Bohužel jsem našla až po dočtení.

A jako poslední musím vytknout chyby v textu překlepy, chybějící písmena, slova.


Celý příběh se mi ale líbil a těším se, kam Arilu příběh dovede.

HODNOCENÍ: 4*/5*


Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

První fantasy kniha od hráče a youtubera Sterakdary! Svět Aldolonu před tisíci lety postihla zničující událost, když se realita roztříštila na stovky a tisíce malých bublin světů. Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho takové... více


Komentáře (0)

Přidat komentář