A pak ho políbila

recenze

Hypotéza lásky (2022) 5 z 5 / Kikina182
Hypotéza lásky

Olive nemá na vztahy čas. Když to jednou zkusila, její přítel si mnohem víc rozuměl s její nejlepší kamarádkou. A Olive je odhodlaná ji přesvědčit, že je naprosto v pohodě, když s ním bude chodit, protože je naprosto šťastná a už někoho má. Ale jelikož je to naprostá lež a hrozí, že bude brzy odhalena, políbí prvního člověka, na kterého narazí. Až příliš pozdě zjistí, že políbila profesora Adama Carlsena, který dělá svým doktorandům peklo na zemi. Olive si je jistá, že tohle je její konec. Ale co když je to začátek?

Ali Hazelwood má podmanivý styl psaní. V podstatě jsem se začetla v momentě, kdy jsem dočetla první větu a pak už jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Tenhle lehký a přesto detailní styl psaní prosycený humorem mě zkrátka uhranul a nedovolil mi knihu zavřít, dokud to nebylo absolutně nutné. A hypotézy před každou kapitolu tomu dodaly pomyslnou třešničku na dortu.

Nebyl to samozřejmě jen styl psaní, ale i samotný děj, díky kterému jsem knize absolutně propadla. Sice není překvapením, kam celý příběh spěje a i vývoj některých událostí jsem odhadla mnohem dřív, než k nim došlo, ale na tom v případě téhle knihy vůbec nezáleží. Kniha sice pracuje s oblíbenými tropy a konec příběhu není těžké odhadnout, ale to knihu nedělá o nic méně originální. Jedinečnost z tohohle příběhu přímo prýští.

Jak už jsem naznačila, je kniha neuvěřitelně vtipná. První výbuch smíchu přišel na dvacáté stránce a rozhodně nebyl poslední. Autorka zkrátka ví, jak do knihy přidat dialogy, které srší vtipem a zároveň jsou její přirozenou součástí a nepůsobí v ní jako pěst na oko.

A chemie mezi hlavními hrdiny? Tak ta je v knize přímo hmatatelná už od první stránky. Mezi Olive a Adamem to neuvěřitelně jiskří a je hrozně fajn sledovat, jak tohle jiskření nabírá na intenzitě, dokud to neskončí… no láskou jako ve filmu.

Všechno na téhle knize zbožňuji a výjimkou nejsou ani postavy. Ali Hazelwood je propracovala tak skvěle, že jsem měla při čtení pocit, jako kdybych se jich mohla dotknout. Působily na mě hrozně skutečně, jako reálné osoby. Pochybuji, že by bylo možné popsat je lepé.

Hypotéza láska je naprosto úžasná kniha, kterou všem moc a moc doporučuji. Je to ten typ příběhu, který vám způsobí nekonečné záchvaty smíchu, a když se zrovna nebudete smát, budete se přiblble usmívat. Je to totiž jeden z těch hřejivých příběhů, který si bez problému najde cestu do vašeho srdce. Do mého si ji našel určitě.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Keď falošný vzťah medzi vedcami narazí na nezadržateľnú silu príťažlivosti, starostlivo vypočítané teórie zachváti chaos… Olive Smithová, tretiačka na doktorandskom štúdiu, neverí na dlhotrvajúce romantické vzťahy. Ale jej najl... více


Komentáře (2)

Přidat komentář

Aracely
10.02.2023

Krásná recenze. Moc se na knihu těším a po dlouhé době si i nějakou koupím .
Děkujeme za dobrý typ.

Barbara182
26.01.2023

Docela dost jsi mě na knihu navnadila :-) Děkuji za tip, určitě se po ní poohlédnu, odpočinkového čtení není nikdy dost :-)