Zlý chlapeček

Povídka od: Stephen King
Z knihy: Bazar zlých snů


Je zlý a veskrze špatný, ztělesnění všech zlých malých kluků. Hlavní hrdina této povídky se s ním setkává celý život.

Originální název:

Bad Little Kid


Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (8)

Přidat komentář

Metla
07.10.2019 4 z 5

Ne každá tragická nehoda je náhodou – o této skutečnosti vypráví na smrt odsouzený vrah svému právníkovi. Povídka není špatná, ale mám pocit, že někdo odvážnější (třeba Kingův syn) by z daného tématu dokázal vytřískat lepší příběh… a neuzavřít ho laciným odstavcem ve stylu průměrné epizody „Krajních mezí“. Za mě váhavých 75%.

Lenka.Vílka
06.03.2019 3 z 5

Brr, tak tohle mě dostalo. Ale na tak krátkém prostoru to prostě nemohlo být až tak brr, jak to mohlo být. Ale za ten nápad, který oceňuji...


danny_21
25.10.2017 4 z 5

Moc povedená povídka o jednom tajemném dítěti se zvláštními zvrácenými nápady - 80 %

Vera Silent
21.07.2017 3 z 5

Bohuzel me hlavni zdroj desu a zla vubec nedesil. Pripadalo mi padle na hlavu, ze se tim nekdo necha dohnat k smrti, zvlast kdyz se to vyskytne vzdy jedinkrat a teoreticky by stacilo ten sok "vydejchat".

Fremr
06.04.2017 5 z 5

Drsná povídka s nechutným ztělesněním zla. Zlého chlapečka bych fakt potkat nechtěl. Zažít, že mi do auta na sedadlo položí čepičku s vrtulkou, se vzkazem - NECHTE SI JI, MÁM JINOU, to mě fakt děsí. Úplně jsem chápal to co Hallas udělal, protože každej normální člověk by udělal to samý. Osud je hnusná špinavá kurva. Asi začínám mít hodně rád pozdní Kingovo práce.

marek6463
10.02.2017 4 z 5

Mysteriózní povídka s mrazivým podtextem.

Svatoslav
28.08.2016 5 z 5

Víte co je na téhle povídce nejděsivější? Samotná premisa o zlém dítěti. Obecně vzato (psychologicky doloženo) jsou děti v předškolním věku, až jízlivě zlé. Samozřejmě ne všechny. King se do tématu ponořil a spolu s lahodnou formou a ještě mrazivějším koncem napsal jeden z jeho nejlepších krátkých kousků. Well done, maestro!

Terva
28.06.2016 4 z 5

Život je plný Velkých Otázek, jak na to? Smůla nebo osud? Nebe nebo peklo? Láska nebo přitažlivost? Rozum nebo impuls? Cradle of Filth (Beatles) nebo Behemoth (Rolling Stones)?
Možná jste ho někdy také potkali. Má šortky, větší břicho a na hlavě čepičku s vrtulí.
Zlý chlapeček je noční dětskou můrou velké části populace celého světa. Ve školce, škole i na učňáku se najdou tací.
Ale co když ho budete potkávat až do své smrti. Je to Peklo? Nebo Osud? Nebo Přitažlivost? Co budete dělat?
Velmi sprostá a krutá povídka s perfektním koncem.
Sice jsem fandil trochu někomu jinému, ale nebudu prozrazovat.

Malá ochutnávka.
I ten nejšílenější nápad se vám dokáže prožrat do mozku, když jste sami a zlomení žalem a někdo do vás pořád kvůli tomu ryje. Může se to do vás prokousat jako červ, naklást vajíčka a za chvíli se vám hemží červy celý mozek........