Vykoupení

Povídka od: Kevin J. Anderson
Z knihy: Star Wars omnibus: Letopisy rytířů Jedi. Kniha druhá


Star Wars Tales of the Jedi: Redemption #1 - #5
Scénář: Kevin J. Anderson Kresba: Chris Gossett Barvy: Dave Nestelle

Příběh se odehrává přibližně 3986 let před bitvou u Yavinu...

Hlavní aktéři, kteří přežili povstání stoupenců Freedona Nadda, zvědavost Exara Kuna a útok na Jediovské základny, se teď musejí vypořádat s osobními i galaktickými následky ničivého tažení Temných pánů ze Sithu.

Originální název:

Star Wars Tales of the Jedi: Redemption #1 - #5


Rok vydání originálu: 1998

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
12.04.2020 5 z 5

Moji drazí Jediové,
děkuji, že jste přiletěli
na stanici Exis
na tento první velký sněm
za posledních deset let.

Nutno podotknout, že tento poslední příběh ve svazku čtyř povídek se odehrává až deset let po všech událostech. Dá se říci, že to spíš už příběh jiné generace, ale není tomu tak. Vlastně je to spíše předzvěst dalších příběhů na téma Star Wars, kde se nové generace budou muset vypořádat s následky povstání Sithů.

Malá ochutnávka:
Uvědomuješ si, co to znamená, stát se Jedim? Byl jsem u toho, když mého mistra zabili, zavraždil jsem vlastního bratra, zradil tvojí matku. A po tom všem jsem oslepl vůči síle. Ty vzpomínky mi nepřinášejí žádnou radost, Vimo. Zašel jsem příliš daleko, viděl příliš mnoho.... Mám na rukou krev příliš mnoha dětí..... Proč bys chtěla, abych tě učil?
Protože jsi......Ulic.

Tento příběh nakreslil Chris Gossett, stejně jako příběh druhý „ Temní pánové ze Sithu“ a stejně jako zmíněný příběh je i tento krásně nakreslený. Opět temné rysy a barvy. Ty má na svědomí Dave Nestelle. Je to jeho první počin v tomto svazku a hned se povedl. Dokonce jsou tu i velké dvojstrany a nádherné jednostránkové kresby. Strašně se mi líbil obrázek na jeden list, který zachycuje vesmírnou stanici Exis. S tímto příběhem jsem velmi spokojen a dávám mu plný počet hvězd, co jich jen v Galaxii je.

Citát: Musíme důvěřovat síle, dokud budou i rytíři Jedi, bude i naděje.