Vlci za hranicí

Povídka od: Timothy Truman
Z knihy: Kolosální Conan, král aquilonský


Scénář: Timothy Truman
Kresba: Tomás Giorello
Barvy: José Villarrubia
Obálky: Tomás Giorello a (4) José Villarrubia

Conan i nadále touží po dobrodružství. Tentokráte jej však nevypráví kronikáři, ale vydává se na cestu osobně. Od hraničáře Gaulta dostává posvátnou korunu Piktů a je požádán, aby jí odevzdal Mitrovým kněžím, kteří korunu zničí. Avšak koruna samotná má pro Conana jiný úkol . . .

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
02.08.2023 5 z 5

Nikdy nepochopím,
proč vložili bohové život
do něčeho tak
domýšlivého a hašteřivého,
jako jsou MUŽI!

Úvodní obálky všech čtyř částí této povídky nejsou moc pěkné. Osobně se mi líbí jen ta poslední, tady čtvrtá. Ale jinak vnitřní kresba tohoto příběhu je opět nádherná. Inu, zatím tu jsou stále ti stejní tvůrci, tak že není co řešit. Opět nádherné jednostránkové kresby, u kterých se čtenář musí pozastavit a pořádně je prozkoumat. Jsou plné detailů a při každém pohledu na nich najdete něco nového.

Citát: Je snad král jíž příliš stár na to, aby ještě jednou překročil Hromovou řeku?

Obsahově se tentokrát Conan osobně vydává na nebezpečnou výpravu. Už od počátku je doprovázena smrtí a krví. Avšak hlavní slovo zde mají dvě čarodějky. Nai a Kwarada. Jedna hezčí než druhá, ale obě velmi nebezpečné. Conan to nemá jednoduché. Akce perfektní, napětí uspokojivé, nahota žen sto procent. Tedy, jen od pasu nahoru. Dolu se tvůrci moc nedívají :-) Ikdyž, u Croma, zadek jedné čarodějnice vidět byl.

Citát: Když se dva vlci spojí, zabijí i medvěda.