Válkotvůrce

Povídka od: Leoš Kyša
Z knihy: Válkotvůrci


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (4)

Přidat komentář

kure91
29.09.2020 5 z 5

Sakra, tohle se autorovi opravdu povedlo. Už jenom sama idea demilitarizované zóny a v ní soupeřících bojůvek/armád mi chutnala a když postupně člověk odhaluje bližší detaily a pozadí celého konfliktu, tak se nestačí divit. No a plot twist na závěr, to byla chuťovka.

Terva
07.07.2020 2 z 5

Českoněmecká ústecká
demilitarizovaná zóna
pod zvláštní správou
komisaře Euroasijské unie.


Málokdy se stává, že povídka podle které je pojmenovaná celá sbírka se stává tou nejhorší v již zmíněné sbírce. Tady je to pravdou. Tohle je nejdelší a zároveň nejhorší povídka. Možná to bude tím, že změna tématu ze sci-fi na válku mi nesedla. Nemám moc v oblibě válečné příběhy a když v nich není ani sranda, tak se těmto příběhům raději vyhýbám.

Malá ochutnávka:
Dopadl jsem jako všichni. Nejdřív děvky, pak virtuální děvky. Potom psychedelika, neurologické virtuální hry a na závěr po staletí klasický a účinný alkohol. Nejhorší je, že mě nebavilo nic z toho. Zkusil jsem i buddhismus, šamanismus a kyberkoimunismus. Bezvýsledně. Nedokázal jsem propadnout ani tomu chlastu....

Citát: Už jsi viděl Romáky jako náboženský fanatiky?


Lenka.Vílka
28.04.2020 4 z 5

Druhá skutečná povídka! Ale tentokrát jsem se i dokonce bavila :)

Teron
17.02.2019 4 z 5

No konečně...asi jediná slušná žánrovka z celé sbírky. Pravda, drží se stejné struktury, jako ty předchozí, ale protože je to fakt povídka a ne miniatura jako ostatní, tak funguje a má i nějakou myšlenku.