Temní pánové ze Sithu

Povídka od: Kevin J. Anderson , Tom Veitch
Z knihy: Star Wars omnibus: Letopisy rytířů Jedi. Kniha druhá


Star Wars Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith #1 - #6
Scénář:Tom Veitch a Kevin J. Anderson Kresba: Chris Gossett Barvy: Pamela Rambo

Příběh se odehrává přibližně 3997 let před bitvou u Yavinu...

Mladý rytíř Jedi Exare Kune je moc zvědavý. V tomto příběhu by rád získal informace o Temných pánech a jejich silách. Mistr Vodo mu to však nechce umožnit.
Na planetách systému císařovny Tety se objevují Satal a Aleena, kteří ukradli na Oderonu knihu magie Sithů. A rády by učení samotného Freedona Nadda využili ve svůj prospěch.
Nastal čas, kdy unavení staří otcové a učitelé musejí ustoupit mocné nové krvi....

Originální název: Star Wars Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith #1 - #6
Rok vydání originálu: 1994

Originální název:

Star Wars Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith #1 - #6


Rok vydání originálu: 1994

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
12.04.2020 4 z 5

Když Temní Jediové ovládali Sithy,
ohrožovali samotnou existenci Republiky.
Jejich moci se všichni velice báli
a usilovali o vyhlazení Sithů.
Pro své vědění byli pronásledováni....

Tohle je temnější příběh, strašidelnější a víc o Sithské magii. Umírá tu hodně lidí, díky skupině krvelačných mladých lidí, kteří se s Temnou magií zaplétají čím dál víc. Osobně jsem myslel, že Aleena půjde jinou cestou, ale tady se vybarvila a je velmi nebezpečná. Příběh se tím stává mocnější a nevyzpytatelnější, protože nevíte, co od hlavních záporných postav očekávat.

Malá ochutnávka:
Temní pánové byli mocnými rytíři Jedi, kteří využívali Temné strany síly k ovládnutí Sithů. Vždy mohl být jen jediný Temný pán... tento titul se dědil z generace na generaci. Říká se, že jejich mumifikované ostatky jsou navždy uloženy na skrytém světě v monumentálních chrámech, které nechali postavit na vlastní počest...

Kresba je vlastně také temnější. Chris Gossett dokázal krásně vystihnout temnější stránku tohoto příběhu. Navíc, jako bonus umí nádherně nakreslit lidské obličeje. Krásné detaily a čtenář hned pozná o koho se jedná. Pamela Rambo, jako vybarvovačka se také chytla a barvy jsou tmavší a i krev je krvavější. Jsou tu dokonce i větší panely, sice ne celostránkové, ale spíš širokoúhlé přes dvě strany. Tuto nádheru si můžete prostudovat a prohlédnout například na stranách 61 a 62. Já se kochal.

Citát: Nastal čas, kdy unavení staří otcové a učitelé musejí ustoupit mocné nové krvi....