Temná řeka

Povídka od: Mark Verheiden
Z knihy: Predátor omnibus. Kniha první


Příběh, který se bezprostředně odehrává po skončení filmu od Johna Mc Tiermana. Opět džungle roku 1996. Jeden Predátor byl zabit Dutchem, ale další skupina v této džungli najde stopy, které je zavedou do nebezpečí..

Originální název:

Dark River


Rok vydání originálu: 1996

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
20.11.2022 5 z 5

Scénář: Mark Verheiden
Kresba: Ron Randall
Inkeři: Rick Magyar
Barvy: David Nestelle, Steve Mattson a John Hannah III.
Titulní list: Miram Kim

Džungle v Jižní Americe a New York, 1996.
El Rio Oscuro – Temná řeka.

Tentokrát úvodní list není zas tak povedené kresba. Spíš bych jí řadil mezi ty horší a nepovedené. Ovšem kresba celého příběhu je nádherná. Ron Randall tentokrát zaválel. A scénář? Opět je tu detektiv Schaefer a tak sleduje jeho další osudy při hledání svého bratra Dutche. Připadá mi, že Schaef je čím díl tím ironičtější a je mu jedno, zda při akci umře nebo ne. Rozhodně je tu víc jeho „černého až ironického“ humoru. Tak že jsem si to naprosto užíval.

Malá ochutnávka:
Poslyšte, chápu, že jsme „pozorovatelé“, ale vzhledem k okolnostem bych se cítila klidnější, kdybych měla po ruce zbraň.
„Já bych se cítil klidnější, kdybych si sbalil kufry a vypadl odsud...“
Zdá se, že tyhle věci mají rády lov, je to jejich sport. To znamená, že máme větší šanci na přežití, když nebudeme mít žádné zbraně.

Tohle je nejlepší příběh v tomto svazku. Je v něm plno cestování, spousty akce, litry krve, suchý smysl pro humor (Neboj. Nejseš hloupej, seš debil), Americká nafoukanost a spousta odpovědí.

Citát: Mám bobříka děšení.

Terva
25.05.2015 5 z 5

Třetí příběh z volume 1 Predator je opět perfektní. Krásné barvy, zajímavé prostředí a dobré dobrodružství. Příběh se odehrává ve stejném roce a ve stejné džungli ve které řádil Arnold Schwarzenegger jako Dutch Schaefer.