Stín čaroděje

Povídka od: Míla Linc (pseudonym)
Z knihy: Ve stínu magie


Baška hledá v čarodějné věži pomoc pro svého nemocného manžela.

Komentáře (5)

Přidat komentář

DaNDee
01.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Míla Linc ve mně probouzí tu správnou fantasy představivost. Místy ne, ale v těch hlavních, klíčových věcech jo. Čtivé intro vtahující do děje, chlípné momenty, ale i dobré jídlo a samozřejmě přidá narážku na jeho oblíbený mor : D

Marketplace
05.09.2023 4 z 5

Škoda, že je povídka tak krátká. Co se stane v čarodějné věži? Zajímavý příběh a nečekaný konec.


cori
08.12.2021 3 z 5

Žibřid tentokrát ve své poslední povídce. Baška se svou lásku snaží zachránit za každou cenu, ale zjistí, že magie není pro každého. Jedná se spíše o milostnou story.

kure91
27.04.2021 3 z 5

V rámci Kyša+Hokr antologií byly krátké povídky, které mě zaujaly (napadá mě třeba Zákon smyčky z Apokalyptické), takže délka textu problém nebude, jen mě tady přišlo, že to byla taková walk movie někam, kde se ukáže, že ne vše je tak, jak se zdá být a pak konec. No, asi nemůžu být nadšený ze všeho.

Terva
22.07.2020 4 z 5

Já bych řekl, že to byla pěší road story o lásce. Sem tam si tam zašukaj, neposlouchaj rady a pak jdou prostě dál. Ale jak se říká, v jednoduchosti je kíla, tedy síla. Ani nevím, zda to bylo o bezmoci, smrti a zlu, ale bylo to jednoduché a přímočaré. Pointa z toho úplně řvala hned od začátku.

Malá ochutnávka:
Čeremis ji pohostil jako ještě nikdo. Nejdřív opečené solené ryby, pak knedlíčky ve sladkém nálevu. Chlebové placky s čatní. Pečený zajíc. Uzené plátky s bazalkovou pastou. Paštika. Nadívané křepelky. Čerstvá jablka. A ovoce, které neznala.....