Sitarane

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Ve stínu magie, Temné blues v New Orleans


Doktor Kosek je jako expert na magii pozván na francouzský ostrov Réunion, kde se lidem zjevují průhledná těla bez hlavy.

Komentáře (7)

Přidat komentář

heavy66
18.02.2023 5 z 5

Spolu s první povídkou je to nejčernější magie z celé knihy!

Terva
17.01.2023 5 z 5

„Oni nás zabijí.
To je strašné,“
vydechla.
„Nebojte.
Nejdřív vás znásilní,“
utěšil jsem jí.

V tomto příběhu je moc mrtvol. Až jsem se v tom někdy ztrácel. Opravdu hodně brutální příběh. Ale zase na druhou stranu, magie zde byla opravdu černá a došlo i na zajímavé oběti. Kosek zde dosáhl vrcholu a tím nemyslím jen toho ejakuátovýho, ale i osobního. Konec asi kde koho rozesmutní, a nejeden čtenář si na konci zapláče, ale to už je jiný příběh.

Citát: Kokoko? Zeptal se jeden z kohoutů, které jsem nesl v kleci.


Selve
05.01.2023 5 z 5

Klasika se nezapře, opět úžasný příběh. Ale že by to byl poslední příběh Koska? Zaznamenal, že v roce 2022 vyšlo pokračování Temné blues v New Orleans. Zatím jsem zmíněnou knihu nečetl, tak je možné, že děj se odehrává před touto povídkou

cori
08.12.2021 3 z 5

Kosek opět nezklamal. I když se blíží důchodovému věku, neváhá obětovat svou krev a sperma v boji proti zlým silám. Nechybí ani vnadná kolegyně. Akční povídka s bohy, magií, sexem a duchy.

Terva
18.07.2020 5 z 5

Desátá povídka v řadě a já se konečně zasmál. Zatím to všichni berou až moc vážně, magie je pro každého jen prokletí a smutek ji doprovází všude. Až přišel Kotleta (nebo přišla kotleta?), no prostě je to tady. U této povídky najdete vše. Humor, ironii, magii, sex, krev, zombi, krev a spousty mrtvol a zbraní a všechno se to semele jako v masomlejnku a všichni vřískaj, zpívaj a hromadně umíraj. Paráda – mistr umí. (tedy pokud to nenapsal Jiří Kulhánek v Bruntálském sklepě – za sklep a za stravu......)

Malá ochutnávka:
Hodnocení na internetu? Zeptal jsem se nechápavě.
Jistě. Já mám 4,8 hvězdičky od klientů, přitakala.
Zavrtěl jsem hlavou a na chvíli si představil, kolik hvězdiček by mi daly česká vláda, CIA, Kubánská tajná služba nebo Mossad, ale pak jsem se rozhodl zachovat duchapřítomnost.
Mí klienti veřejná hodnocení nedávají.....

Zajímavost: V doslovu pan Kotleta odhaluje pravdu o tom, že postava Sitarane opravdu existovala a byla opravdu vrahem.......

Citát: Chtěl jsem se stát Bohem.

PS - Nebál bych se, že je Kosek ztracený....

JerryDexter
02.01.2020 5 z 5

Důstojně zakončený příběh Tomáše Koska. Jako by ve mně něco umřelo.

aliencz
19.12.2019 5 z 5

mistr Kotleta nezklamal !