Rytíři z činžáku

Povídka od: Věra Mertlíková
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Rytíři z činžáku


Gymnazistka Eva se vydává na larp, aby našla svého otce, s nímž její matka strávila jedinou noc.

Rok vydání originálu: 2020

Komentáře (2)

Přidat komentář

Skallarix
22.01.2024 5 z 5

Odpočinkový fantasy příběh, co nás protáhne jedním larpem a honem za pekelníkem, který... A víte co? Přečtěte si ho. Rozhodně stojí za to! Určitě se po několikáté opakuji, ale příběhy autorky (Věry Mertlíkové) mě téměř vždy velmi pobaví a mnohdy mi vyčarují i úsměv na tváři. A toto rozhodně nebyla výjimka.
Zároveň mě velmi bavilo za ty roky sledovat úspěch V. Mertlíkové (obzvláště v Žoldnéřích fantasie), kdy se ze samotné soutěžící stala nakonec autorkou, jejíž povídka se stala hostující. Čímž také gratuluji!



Jinak, takový méně zajímavý dodatek - v této hostující povídce se objevily ilustrace od Lídy "Aegeri" Holubové, kde na jednom obrázku je ztvárněno, či vyobrazeno místo, kde jsem jako malý kluk vyskytoval poměrně často. Notoricky známé věžáky, někdy i známé jako "policejní dvojčata". Jedná se o policejní ubytovnu "Kupa" - 81 metrů vysoký panelák, který je zároveň nejvyšším panelovým domem v České republice již od roku 1980. Taková ikona Jižního Města...

cori
31.10.2021 4 z 5

Autorka spojuje prostředí larpu s pátráním po otci a tajemném přízraku. Povídka s prvky nadpřirozena přináší napínavý příběh s dávným tajemstvím a zajímavou lokaci na barokním hřbitově ve Střílkách na Kroměřížsku.