Rodinná sešlost / Rodinná slavnost

Povídka od: Raymond Douglas Bradbury
Z knihy: Říjnová země, Z prachu zrození, Sloup ohně a jiné příběhy, Temný karneval


Příběh o chlapci, který jako jediný člověk žije v rodině upírů.

Originální název:

Homecoming


Rok vydání originálu: 1946

Komentáře (4)

Přidat komentář

ManOfSteel
11.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Krásná atmosférická povídka z pera nebojím se říci geniálního spisovatele Raye Bradburryho.. Neméně stejně krásně magická povídka jako Jezero, Příběh lásky či Přání. Moc se mi líbí postava hlavního hrdiny Timothyho, chlapec, který je ztracený a nepochopený svou ,,normální,, rodinou. S dovolením si dovoluji z knihy citovat.

Timothy: „Kdybych jen dokázal tvořit umělé obrazy z vlasů jaké tvoří Ellen, nebo způsobit, že se do mě lidi zamilují, jako to s lidmi dělá Laura, nebo číst podivné knihy, jaké čte Sam, nebo pracovat ve váženém zaměstnání, jaké má Leonard a Bion. NEBO ALESPOŇ JEDNOHO DNE ZALOŽIT RODINU, JAKO JI ZALOŽILI MAMINKA A TÁTA...“ Konec citace.

„Nebo jednoho dne založit rodinu, jako máma a táta“. Moc krásné přání, co říkáte?.
Ten konec mě však úplně dostal.. Již nechci citovat, abych budoucímu čtenáři nevyzradil více, než je třeba. :)

danny_21
22.12.2021 2 z 5

Podivná povídka o chlapci, který až synem upírských rodičů, nemá žádnou z jejich schopností, natož žížu na krev. Ve výsledku nic neřešící kousek - 45 %


Kate18
10.11.2019 5 z 5

Timothy se moc těšil na rodinnou slavnost. Přijede za nimi daleké příbuzenstvo a mezi nimi i strýček Einar. Bohužel je Timothy jediný z rodiny, kdo nemá žádné nadání, neživí se krví a spí raději v noci než ve dne. Je zkrátka jiný, normální..

Phoenix16.cz
30.01.2019 4 z 5

Příjemná povídka, kde je jasné, že když je někdo jiný než všichni ostatní, nebude to mít jednoduché. A je jedno, jestli jste jeden člověk mezi upíry, nebo jeden upír mezi lidmi.