Přepadení Penzionu

Povídka od: Leoš Kyša
Z knihy: Válkotvůrci


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (3)

Přidat komentář

Terva
07.07.2020 4 z 5

Říká se,
že v celém vesmíru,
kam se člověk nebo jím stvořené
automatické sondy podívají,
není nudnější planeta než Penzion.

Další důchodcovské dobrodružství. Lehká zápletka, těžký konec. Není to na pět hvězd, ale je to tak dobré, že dávám čtyři. Ještě že máme něco jako Rambové v důchodu a planeta Penzion díky nim možná přežije.

Malá ochutnávka:
Plakát zvoucí na muzikál „Veselé kočičky“ vykresloval Danu Braunovou jako nadanou zpěvačku, která zanechala skvěle se rozvíjející kariéry na Zemi, aby mohla svým uměním obšťastňovat starší generaci na planetě důchodců. Tahle reklama lhala. Na Zemi by ji nenechali zpívat ani v kostelním sboru.

Tohle je povídka ze které jsem vybral nejvíce citátů a dokonce jsem měl připravené dvě malé ochutnávky. Dlouho jsem rozmýšlel, kterou sem mám napsat. Nakonec to vyhrála ta vrchní :-) Mistrovi se omlouvám, že jsem jí trochu upravil.

Citát: Zpívala, chci se k tobě lísat, nebo chci ji tobě lízat?

Lenka.Vílka
28.04.2020 3 z 5

Konečně skutečná povídka! Ale na druhou stranu jsem si na konci řekla: " Hmm a co z toho?". Zde se podruhé vstoupilo do stejné řeky. Vyšlo to 50/50.


Teron
16.02.2019 3 z 5

Taková průměrná kulhánkovina popisující přepadení již dříve zméněné planety pro důchodce. Problém je trochu v tom, že jak jsou pánové vytunění, jejich duchodcovství, které by mohlo text oživit, tak nějak zaniká. Výsledek je prostě o komandu maníků, jejichž planetu přepadla banda idiotů a oni je jdou vystřílet. Neurazí, nenadchne, nezůstane v hlavě.