Ochránci klidného spánku

Povídka od: Kristýna Sněgoňová
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Lovci monster


Kapitán za svůj čtyřicetiletý život vybojoval bezpočet soubojů s mordony, kteří ohrožují klidný spánek dětí. Nyní má již druhého svěřence a čeká ho nemilé odhalení.

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (2)

Přidat komentář

Skallarix
14.05.2018 1 z 5

Jednoduše mohu říci - ten příběh mě urputně nudil. Asi jsem moc starý na tyto pohádky - v tomto případě doslova pohádku v podobě alternativní verze "Toy Story", která by se mohla pyšnit podtitulem "Bubák pod postelí".
Všiml jsem si, že v posledních ročnících (v tomto a předešlých) Žoldnéřů fantazie převládají povídky s rysy naivních pohádek. (....A také, když už jsme u toho, povídky, které se v drtivé většině nesou ve stejném duchu. Ano, porotci s nejvyšší pravděpodobností čtou rádi dokola to pořád samé. Těžko v jistém ohledu něco vyčítat. A ano, porota se zde tolik až tolik neobměňuje - takže předpokládám, že další povídky v této sbírce z roku 2016, stejně tak, jako v dalších ročnících, budou dosti, v jistém smyslu, něčím vzájemně... Podobné.) Inu, rád bych zase v Žoldnéřích došel k nějakému dílku, které mě z těchto světů zakletých princezen, zlých čarodějů podléhajících síle lásky a pravdy, či světů akčních plyšáků po mamince přivede opět mezi příběhy daleko více "pro dospělé" a méně naivní, či dětinské snílky.

cori
17.09.2017 3 z 5

Až lehce hororový příběh o plyšácích, kteří hlídají klidný spánek dětí.