Návrat zabijáka

Povídka od: Miroslav Žamboch
Z knihy: Armáda


Bakly a jeho dcera Zuzana, nadaná magickými schopnostmi, přijíždějí do města Hafluk, aby zde nakoupili staré knihy od jednoho překupníka. Během pobytu v městě je Zuzana, dcera Baklyho unesena. Bakly a Lasička osnovují plán, jak jí dostat z rukou únosce. Vlastně je to jednoduchý plán – všechny zabít a Zuzanu osvobodit.

Komentáře (2)

Přidat komentář

cori
23.05.2020 4 z 5

Povídka popisuje, jak se vlastně Bakly a jeho dcera Zuzana dostali do služeb vévody Daska. Nechybí pan Lasička a šílený plán, jak v jedné osobě obsadit zámek plný lidí.
Nekonečná akční jízda.

Terva
04.05.2020 5 z 5

V životě jsem nepotkal
mnoho lidí,
na kterých by mi záleželo,
a skoro všichni z nich
už jsou mrtví

Vlastně jen jediný člověk dokázal s Baklym dlouhodobě spolupracovat. Je jím nejmenovaný muž, které mu Bakly dal přezdívku Lasička. Toto je první příběh, kde se tito dva muži setkají. Lasička je rozdílný, ale dokáže s Baklym držet krok a někdy mu i kryje záda. Jejich spolupráce v tomto příběhu je na hranici přátelství, i když Bakly moc přátel nemá.

Malá ochutnávka:
Řev, krev, víc krve, a smrt, šavle mě opouští pohroužená v čímsi hrudníku, kryju se a odvracím dvojitý útok, sek, rezervní sek, pak levačkou chytám paži, zakročuju, páčím zápěstí, posílám pořízka s dlouhým mečem k jeho kumpánům a na cestu ho značkuju sekem přes záda, další dva, jednoho nabaluju na sebe, přidržuju se ho, nutím ho překážet v útoku partnerovi, lámu loket a protínám hrdlo.

Povedený krvavý příběh, který vás ve své podstatě seznamuje s Baklyho náturou, jeho předsevzetím a tím, že rád zabíjí a někdy z toho má i užitek. Převážně však jen zabíjí. Zde se také podrobněji seznamujeme z jeho dcerou Zuzanou. Zuzana je nadaná po magické stránce a na každém kroku jí hrozí nebezpečí. Rychle se to čte, obsahuje násilné scény a dost krve. Co víc si fanda tohoto „člověka“ může přát.

Citát: Smrt vždy páchne krví, výkaly a zvratky.