Na hraně zkázy

Povídka od: Zuzana Lipowská
Z knihy: Horká půda


John Francis Kovář, Vincet Vega a Andrea de Villefort dostali před několika měsíci za úkol hlídat a chránit bytost nazvanou Laira. Tato bytost má ve vlastnictví artefakt chránící paralelní světy před zhroucením. V tomto příběhu se nacházíme na blíže neurčeném místě ve kterém na tuto čtveřici útočí zombie poslané hrabětem X-Hawkem. Ten chce získat artefakt, aby mohl vládnou dalším světům.

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
05.05.2017 4 z 5

Musím dodat, že jako zakončení příběhu „Horká půda“ se svým obsahem tato povídka do knihy nehodí. Obsahově je totiž situována do doby, kdy agentura Kovářů rovnováhy ještě fungovala. A každý řádný fanda JFK ví, že tato bazální realita byla X-Hawkem pokořena již před řadou let.
Tak bude hodně čitatelů překvapeno, co že se to děje.
Ale co se dá dělat. Paní Zuzana dostala šanci a využila jí.
Povídka se rychle čte, je akční, plná překvapení a vystupují v ní tři základní postavy Equilibrii Ferrarius – John, Vega a Andrea.

Malá ochutnávka:
Odporná kreatura se přiblížila těsně ke Kovářovi a mrtvolnýma rukama po něm zašmátrala. „Chcípni!“ doporučil JFK ječícímu monstru, udeřil ho pažbou zbraně do hlavy a pomohl mu k zemi kopancem do hrudníku. Místo padlého nemrtvého ale okamžitě nastoupil jeho stejně nechutný druh.

Zuzana Lipowská na Databázi knih neměla svůj vlastní profil a tak jsem zabloudil do cizích realit, našel jsem nějaké údaje o této spisovatelce a vytvořil jsem jí zde vlastní profil. Doufám, že za to na mě nepošle nějaké své nemrtvé zombíky.