Letní bouře

Povídka od: Stephen King
Z knihy: Bazar zlých snů


Příběh o konci světa.

Originální název:

Summer Thunder


Rok vydání originálu: 2013

Komentáře (10)

Přidat komentář

Zathira
03.01.2020 5 z 5

To nejlepší nakonec, alespoň pro mě.

Pochmurné, depresivní, křičící zoufalstvím. Navíc děsivě reálné, pokud jednou někomu rupne v hlavě a začnou létat atomovky. To je na tom asi to nejhorší, že se tohle může brzy proměnit ve skutečnost a všichni to moc dobře víme. Raději být rychle mrtvá, než prožívat to, čím si procházejí hrdinové...

Lenka.Vílka
11.03.2019 4 z 5

Trocha deprese na závěr sbírky, takže po knize mi hlavě nezůstaly špatné pocity z těch nepovedených kousků.


Metla
21.11.2018 5 z 5

"Letní bouří" mi pan King přivodil nelehké usínání, protože tohle je čirá esence zoufalství a beznaděje. Dva lidé a pes čelí zániku světa, přičemž od smutného úvodu do hořkého konce je zřejmé, že ani největší optimista z řad čtenářů nemůže očekávat happyend. Velmi depresívní povídka, při které se i ateista musí modlit, aby mocní tohoto světa měli dost rozumu. 85%

danny_21
05.11.2017 4 z 5

Závěrečná postapokalyptická povídka připomněla Svědectví, povedená, pochmurná věc - 80 %

Fremr
09.09.2017 5 z 5

Ten pocit, že už o nic nejde je z toho doslova cítit. Tak prostě fuck off Světe, dáme si ještě jednu poslední jízdu, protože pláč nic nezachrání a já tady stejně zdechnu jako zdechli ostatní moji kámoši. Skvělá tečka na závěr sbírky, tohle bylo super.

Vera Silent
21.07.2017 3 z 5

Smutek je vlastne hlavni tema teto povidky. Ne smrt, bolest ci strach, ale proste jen smutek. A prave to pro me bylo malo, abych povidku vyzvedla do nebes. Prilis logicke a tak nejak o nicem, protoze postavy nemaji zadnou budoucnost. S trochou adrenalinu nebo nadeje by se mi to cetlo lepe.

marek6463
18.03.2017 3 z 5

Příběh by si zasloužil početnější obsah.

exitus
02.09.2016 5 z 5

Dle mého názoru nejlepší povídka ze sbírky, zasloužila by si, aby byla delší, ale i tak to bylo přesně takové, jaké mám od Kinga ráda - úžasná atmosféra, dobré postavy, zajímavé vztahy načtrtnuté na velmi malém prostoru, ale stejně se do příběhu vžijete a dotkne se vás.

Svatoslav
28.08.2016 5 z 5

Letní bouře je labutí písní sbírky Bazar zlých snů. Jak by vypadal svět na svém konci a jak by se cítil člověk, který ztratil úplně vše, ale chuť mu prozatím zůstala? Tím čím je Cesta Cormaca McCarthyho, tím je Letní bouře Stephena Kinga. Čtete ji jednou a nemůžete odtrhnout oči, ikdyž zároveň nechcete pokračovat dál. Famózní!

Terva
08.07.2016 4 z 5

Čím lepším sbírku zakončit než příběhem o konci světa?
Nejsmutnější povídka v této knize. Smutek je tu tak čistý až se vám chce brečet.
A i když je pointa vlastně strašně jednoduchá, dodala tomu smutku alespoň trochu úsměvu.
Malá ochutnávka:
Timlinova chata byla na opačné straně hlavní budovy – skromné obydlí se čtyřmi ložnicemi, čtyřmi koupelnami, horkým bazénkem a vlastní saunou.