Kód Zeta

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Ve stínu apokalypsy


Profesor Zlatník, virolog, se snaží se svým týmem nalézt biologickou zbraň na slizáky - mimozemské tvory, kteří napadli planetu Zemi a nyní po třech letech od zahájení jejich invaze se od Kolína blíží ku Praze.

Komentáře (7)

Přidat komentář

Maud22
16.02.2023 5 z 5

Kotletovská jednohubka se všemi typickými znaky jako je akce, humor a sex. Potěšilo mě, že Silvie není blondýnka.... :-)

Marketplace
03.07.2022 4 z 5

Kotleta určitě nezklamal. Je to vtipné, napínavé a plné sexu a slizu. Silvie je šikovná běh... šlap... blb... bioložka :-) 4* zaslouženě, 5 ne :-)


slawa.cap
03.01.2021 5 z 5

Hlavní důvod proč jsem se do antalogie pustil. Ze začátku jsem cítil trochu zklamání, ale brzo mě to přešlo. Kotletu mám rád hlavně kvůli tom, že dokáže slušně kombinovat prasárny a akci, ale tady ač se o prasárnách dost mluví se mu nepovedlo vytvořit takové to erotické napětí. No budiž, není to červená knihovna. I přes beznadějnost situace z hrdinů necítím strach nebo tak něco a to jsou věci které mi na povídce trochu vadili. Chtěl jsem dát 4*, ale vtipný způsob vyřešení problému a ještě vtipnější závěr moje hodnocení nakonec zvýšili.

Franc
25.12.2020 5 z 5

Pan Kotleta byl jedním z důvodů, který mě přiměl k četbě knihy. A nutno přiznat, že nezklamal. Rázná povídka, vtipné hlášky, ponurá atmosféra, hromada nepřátel k zabití. S tím si autor bravurně poradil a naservíroval počin, který prostě uhrane.

Do poslední chvíle Vás drží v napětí, jak to dopadne. A musím říct, že takový konec jsem opravdu nečekal. Pobavil jsem se věru báječně.

Takže nezbývá než se zhluboka nadechnout a zvolat: Zamlít slimáky!

Terva
10.10.2019 5 z 5

Konec je blízko!
Padněte na kolena
a mrdejte jako o život.
Berte drogy,
ukončete své životy!

Tady u této povídky jsem si tak říkal, co když gender studies nemá zkoumat kulturně vzniklé rozdíly muž – žena, ale spíš Silvie vs. lid. V Kotletově příběhu vede jednoznačně žena. Samlít zimlák! Příběh o sexu, mimozemšťanech, Silvii a apokalypse. Jako, co víc chtít v antologii o Apokalypse?

Malá ochutnávka:
Jsem si jistý, že jsme blízko řešení.....
Slizáci včera shodili kapsli na Kolín, to, že jste si jistý, je nám na prd. Stěhujeme vaše oddělení a vás s ním, přerušil mě a pak se podíval na Silvii. Opravdu je to bioložka? V papírech má, jenom že studovala gender studies a psychologii v Brně, ohrnul spodní ret.
Umí dobrý kafe........

Mistr opět dokazuje, že prostě umí. Je to jednoduché, hravé, brutální a perfektně vypointované. Musím přiznat, že jsem očekával několik konců, ale ten pravý mě dostal do kolen. Řval jsem dost dlouho smíchy. Vybral jsem sice jen tři citáty, ale stojí za to si je přečíst. Mistr KyšKotleta už je má namrdaný ve svým profilu. Tady není co řešit, ty vole, dvě dávky? 100% Zamít silmák!!!!

Citát: Jak, co se děje, kurva, nic se neděje, normálně jsme si zamrdali!

kure91
03.10.2019 5 z 5

Povídka od mistra Kotlety, takže asi už jen tato krátká noticka nastíní, co od ní čekat. Klasika v Kotletovském stylu, nechybí hlášky (hromada hlášek), přímočarý děj, nějaký ten sex, emzáci a dobrá pointa.

cori
06.09.2019 3 z 5

Apokalypsa v českých kulisách naplňuje rčení: S čím kdo zachází, tím také schází. Akční povídka plná situačního humoru se drží stereotypu o blbých "blondýnách", které svou hloupostí (i když tato rozhoďnožka vystudovala psychologii v Brně) páchají jednu botu za druhou.