Holýma rukama

Povídka od: Miroslav Žamboch
Z knihy: Armáda


Bakly se snaží zachránit jednoho kouzelníka a jeho rodinu. Vše jde podle plánu až do té doby než se na scéně objeví lord Varatchi a jeho oddíl soukromé, nebezpečné armády. Život mága je ohrožen. Bakly udělá vše, aby jej ochránil a to i holýma rukama.

Komentáře (2)

Přidat komentář

cori
23.05.2020 3 z 5

Jádrem celé povídky je boj magicky chráněného Baklyho s císařskou armádou. Hádejte, kdo přežije?

Terva
04.05.2020 5 z 5

Musím ho získat, a pokud ne jeho,
tak jeho děcka. Vlohy pro magii se dědí.
Ne nadarmo naši předkové vybíjeli čaroděje
do sedmého kolena.
Hlavně proto je jich dnes tak málo.

Opět jedna z těch delších povídek, která u nás vyšla v knižním samostatném zpracování. Bakly zase v akci a to přináší spoustu problémů. Aby ochránil mága v nebezpečí je ochoten zabíjet jen holýma rukama. Lasička mu sice pomáhá, ale Bakly to zvládá se svojí jednoduchostí a přímočarostí. Jen to nejhorší je pro něj nejlepší a tak se vrhá do boje i nahý.

Malá ochutnávka:
Seděl jsem s nohama na stole svlečený do půl pasu a na břiše jsem si hýčkal velký džbán piva. Sklenici jsem neměl, pivo by v ní jen zbytečně teplalo. Pokud by to stihlo, samozřejmě. Znovu jsem se napil. Chutnalo dobře, prostě ječmen, slad, kapka chmelu, prostá a současně dokonalá chuť, ne jako ty patoky říznuté durmanem, blínem nebo jinými svinstvy. Slunce se blížilo k horizontu......

Strhující příběh, plný krve a násilí. Tohle je asi nejmrazivější povídky v tomto svazku. Rychle se to čte, příběh je napínavý a Bakly v něm dokazuje, tedy spíš, spisovatel v něm dokazuje, že hlavní hrdina jde v před i za cenu svého života. Bestiální a krutý příběh, kde teče spousty krve. Ale taky, co by jste jiného čekali?

Citát: Vzduch ztěžkl vůní oceli, oleje, pachem strachu a odérem smrti.