Hlas zkušenosti

Povídka od: Rachel Caine (pseudonym)
Z knihy: Akta X - Pravda je někde tam venku


Agent Mulder potká svou dřívější přítelkyni. Je veselá, těhotná a těší se ze života. O něco později jí najdou mrtvou. Prý sebevražda. Agenti Mulder a Scullyová se nevzdávají a tragickou událost vyšetřují jako vraždu. Při vyšetřování narazí na Davida Samuelsena, úspěšného spisovatele, který ukrývá nějaké tajemství . . .
(Terva)

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
05.05.2024 5 z 5

Washington,
D. C.
13. října
1993


Rachel Caine napsala asi nejlepší příběh, který svým obsahem dokonale zapadá do složek Akta X. Je to děsuplné, smutné a tragické. Avšak zároveň skoro nevysvětlitelné. Spisovatel David Samuelsen má tajemství. Oba agenti si to prožijí na vlastní oči. Tohle je příběh, ze kterého mi mrazilo.

Malá ochutnávka:
Aby si ukrátil čas, přerovnával Mulder pořadače se spisy, zatímco Scullyová odešla dřív, aby zařídila nějaké nákupy pro sestru. Právě se chystal pro tento den skončit, když mu na stole zazvonil telefon. Zvedl ho a zasunul sluchátko mezi nakloněnou hlavu a rameno, aby mohl zastrčit na místo vytažené spisy. Uvažoval o tom, že by se do telefonu ohlásil jako „Ufouni a spol. , máme stále otevřeno“, ale nakonec se spokojil s „Mulder“.