Dlouhá noc v Tokiu

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Poslední tango v Havaně


Eliminace magických hrozeb je extrémně nebezpečná práce, která vyžaduje adrenalinový životní styl, nervy ze železa, maximálně kreativní přístup k řešení problémů, a hlavně pořádnou výzbroj. Zvlášť když je vaším cílem prastarý manuskript obsahující návod, jak vyvolávat démony ze samotného pekla. A aby to nebylo málo, manuskript má pod palcem ta nejbrutálnější zločinecká organizace celého Japonska - jakuza - a hodlá s ním naložit po svém. Jak se zdá, Tomáše Koska a jeho společnice čeká pořádně žhavá a pekelně dlouhá noc v Tokiu!
Vyšlo také v Pevnosti 8/2018.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (6)

Přidat komentář

cori
27.09.2020 2 z 5

Povídku jsem četla už v Pevnost. Japonská pavoučí monstra likvidují členy jakuzy, Kosek, Dominika a Eliška bojují o přežití v tokijském mrakodrapu. Dost zběsilá akce, nechutná jatka a Kosek drží celibát.

slawa.cap
14.04.2019 5 z 5

Bavil jsem se jako u ostatních příběhu, ze začátku silná erotická linka, i když k sexu nedošlo. Na druhou stranu jsou to brutální jatka na všech frontách. Kromě 21 úderů asi nejcudnější Koskův případ.


Lenka.Vílka
09.02.2019 1 z 5

Střílelo se tam. Ale na děj se mě zeptejte raději teď. Za týden bych na otázku nemusela mít odpověď.
Protože když mě zase až moc nezaujme příběh, mám od té práce postavy, že jo? Tady už zbyly jenom babénky a vyvolený s penisem vždy vztyčeným. Chybí mi moji kluci!

Terva
30.09.2018 2 z 5

Myslím,
že bych radši
vykouřila Adolfa Hitlera,
než si užívala s tebou,
čubko.

Týhle povídce jsem nějak na chuť nepřišel. Vlastně je to snad první povídka v této sérii na kterou neustále zapomínám. Když jsem se nedavno bavil s kámošema, jen jsem si mou tuchu ověřil. Když jsem se zeptal, ať mi vyjmenují všechny povídky v této knize, věřte nevěřte na Tokio zapomněli tři ze čtyřech dotazovaných.

Malá ochutnávka:
Hele, mohl by ses chvíli chovat jako bohatý mafiánský obchodník se zbraněmi, a ne jako buran odněkud z Bruntálu? Zavrčela Eliška a já zívl a jakoby omluvně pokrčil rameny.

No vidíte, já úplně zapomněl, že v příběhu vystupuje i ta kurva Eliška. Kurva!

Citát: Nikdy, ty píčo blbá japonská, nikdy nepodceňuj pražskou kurvu. Ta přečůrá každýho. Teda pokud nemá kapavku.

Manuskript vykladače je tak nejhorší příběh v sérii. Tím myslím úplně nejhorší ze všech možných.

mot33
16.09.2018 5 z 5

Opět v Japonsku víří katany mafie pavoučí démon a jiná asijská démonologie....

Yokolobuna
16.08.2018 4 z 5

Poctivý Kotleta, který dovede bavit po celou dobu. Sice se nedaří u vtipů vždy uhodit hřebík na hlavičku, ale kadence hlášek a úchylností je úctyhodná. Možná to není, co se týče příběhu nic převratného, jako povídka v Pevnosti však funguje skvěle.