Déšť

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Divné počasí


Copak v Boulderu nevědí, že nemají v dešti chodit ven? Když přišel déšť, skoro všechny zastihl venku. Možná vás napadne, proč během té průtrže zahynulo tolik lidí.

Originální název:

Rain


Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (4)

Přidat komentář

Metla
05.12.2021 5 z 5

Bezprostředně po dočtení jsem váhala, zda povídce dát čtyři nebo pět hvězd. Nápad s deštěm je úchylně geniální, hlavní hrdinka mi sedla (byť věřím, že pro spoustu čtenářů bude lesba typu chlapna osinou v gluteu maximu), apokalyptickou atmosféru vyhledávám, akorát v zápletce mi pár věcí lehce skřípalo, navzdory napětí a zábavnosti. S odstupem deseti měsíců nevidím důvod, proč se nepřiklonit k vyšší hodnotě - příběh mi utkvěl v hlavě, což je čím dál vzácnější úkaz. 85-90%

evickakyticka
15.01.2020 3 z 5

Líbila se. Až na ty "pošahané" sousedy...


LadyCharlene
08.08.2018 5 z 5

To nejlepší na konec. I když je pravdou, že po této povídce jsem ocenila snovou povídku V nebi o něco víc. Při čtené Deště jsem se i rozbrečela, Joe se s ničím nepáře a vlastně jsem v této povídce viděla jakési poselství. Kam až člověk zajde, že musí mít situace takové následky?
Opravdu není příjemné v parném letním odpoledni jít domů s bouřkovými mraky nad hlavou, zvlášť po této povídce. :)

Terva
18.05.2018 4 z 5

Příběh začíná v poslední den normálního života lidí. Zajímavě pojatý déšť, který rozhodně neposkytuje vláhu. Naopak, při tomto dešti teče krev. Celkem povedený příběh, zaznamenaný v ICH formě dívkou jménem Honeysuckle. Lesba, která měla prožít jedem z těch nejlepších dní svého života si však prožila Peklo.

Malá ochutnávka:
Budeme zpívat, dokud se za tímto životem nespustí opona.
Už nějakou dobu pějeme poslední písně.
„Nemohli byste zpívat něco jiného než Phila Collinse?“
Copak už jsme si dneska nevytrpěli dost?

To je poprvé, co jsem u Joa Hilla zaznamenal ironický humor. A to opakovaně. Asi nejlepší scéna v této povídce se nachází na straně.... no, to je jedno, ale je to ta strana, kdy dojde k odcizení a útěku v desetitunovém traktoru. Já brečel smíchy.

Citát: Zavřeno z důvodu konce lidstva.

Dávám jen čtyři hvězdy a to z důvodu situace s telefonem a jeho zakopnutí pod stůl. Tady se mi to moc nelíbilo a vypadalo to, jako oslí můstek nutný k pokračování zápletky. Jinak v pohodě.