Další nejhorší den

Povídka od: Petra Soukupová
Z knihy: Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů


Radka zažívá nejhorší den svého života. Její manžel a otec tří dětí zmizel beze stopy ve Stromovce při večerním běhání.

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (6)

Přidat komentář

Covenant
26.01.2024 5 z 5

Skvěle napsané, jakoby to opravdu byly myšlenky ženy, která ztratila manžela a nyní se s tím pocitem musí začít vyrovnávat. Fáze přeměn, vypadají opravdově a já hltal každé slovo, protože jsem vážně chtěl vědět, jak to všechno dopadne.

Knihomolová
27.06.2022 5 z 5

Skvělá pcvídka. Přemýšlela jsem o ní dva dny, vyprávěla o ní už třem lidem a neustále se k ní v hlavě vracím. To, co člověk vnímá jako naprostou realitu, může být ve skutečnosti (?) jen velkou iluzí. Je to děsivé, fascinující i osvobozující zároveň.

Komu vadí “forma”, pláče na špatném hrobě. Tohle prostě je Petra Soukupová. A mám dojem, že její styl se právě pro povídky hodí naprosto perfektně.


Lenka.Vílka
31.08.2020 3 z 5

Ač příběh nebyl špatný, vlastně byl dojemný a k zamyšlení, zabila ho forma. Číst takhle celou knihu, tak to nedám.

cori
12.02.2020 3 z 5

Spíše psychologická sonda do myšlenek ženy, která se musí vyrovnat se ztrátou manžela. Tentokrát bez žádného trestného činu.

Skallarix
20.12.2019 3 z 5

Příběh samotný byl zajímavý. Ano, nikdo se nechce dostat do takové situace, kdy někdo z rodiny, jeden z nejbližších prostě zmizí a vy žijete v nejistotě. V hlavě se honí jedna černější myšlenka než druhá a tohle peklo se s vámi táhne roky a roky. Časem už přemýšlíte, jestli je ten dotyčný mrtvý - a hlavně, jestli by bylo lepší, kdyby byl, či nikoliv. Samozřejmě, že budete chtít, aby žil a bylo vše v pořádku. Ale ono už nikdy nebude. ....

Co mi vadilo na příběhu (povídce) byl jeho příšerný sloh. Netuším, jestli to byl záměr z uměleckého hlediska, či nějaké pohnutky autorky zaujmout čtenáře... Ale bylo to příšerné.

Vesmich
13.01.2017 4 z 5

Z této povídky mě hodně mrazilo. Jak odlišně mohou členové rodiny vidět společné soužití a jak rozdílnými cestami se vypořádají se zklamáním. Na konci byli všichni rádi, že je konec. Tak lehce a nenápadně temné. Jako příběh z Panoptika města Pražského jedenadvacátého století.