Co když to (ne)vadí

Povídka od: Karolína Skácelová
Z knihy: Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů


Když se Bibi se svými kamarádkami stěhovala do Prahy, považovala to za splněný sen. Co když ale každá z nich očekává něco jiného? Co když je Praha změní? Může s tím Bibi něco udělat? A měla by?

Rok vydání originálu: 2023

Komentáře (3)

Přidat komentář

Alethea_k
12.08.2023 5 z 5

Ještě před měsícem by se mě povídka dotkla na 1000 %. Problémy studentů se seznamováním se, pocity osamění, beznaděje, podceňování se atd. moc dobře znám. Myšlenka je krásně zpracovaná. Povídku určitě doporučím dál.

Hobitka
25.04.2023 5 z 5

Děkuju. Za tohle povedené připomenutí a zároveň pohlazení po duši :)
Není třeba se za někým/něčím hnát. A slibivat si, že díky tomu najdu štěstí. Šťastní můžeme být úplně sami od sebe. Pro sebe, a třeba i pro ten svět okolo. Ale ta první část tvoří základ ;)


Akléda_
17.04.2023 4 z 5

Tahle povídka mě osobně asi nezasáhla tolik, ale pořád byla nadprůměrně dobrá. Je velmi jednoduše napsaná a pojednává o té nejdůležitější lásce - k sobě samému. To se mi moc líbilo, včetně nového prostředí a nastínění jak by to mohlo potencionálně na vysoké vypadat, taková představa VS realita. Oceňuji také reálné vyobrazení seznamek, bohužel takhle to v mnoha případech opravdu vypadá. Závěr a myšlenka byla moc hezká, celá povídka vyznívá trochu melancholicky, což já ráda.