Chvíle útoku

Povídka od: Jonathan Maberry , Jon McGoran
Z knihy: Akta X - Pravda je někde tam venku


Profesor Alan Silberstein nahlásil, že viděl, jak se ve střeženém prostoru kolem jeho zařízení uvnitř univerzitního kampusu v posledních několika dnech pohyboval nezvaný návštěvník. Vysloveně si vyžádal agenty Foxe Muldera a Danu Scullyovou. Blíží se totiž důležitá zkouška jeho přísně utajovaného experimentu . . .
(Terva)

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
01.05.2024 4 z 5

Cameronská klinika
Cameron,
Massachutsetts
27. listopadu 2016


Jon McGoran přispěl do tohoto svazku příběhem, který zahrnuje cestování časem. A jak bývá zvykem, když se někde objeví cestování časem, začne být čtenář skeptický. Ne jinak je tomu i s Danou Scullyovou. Naopak, Fox Mulder se v tom vyžívá. Na cestování časem věří. To co se však děje v příběhu je těžko uvěřitelné. Je to tak šílené až je to nádherné. Ten konec to byl pěkný chaos.

Malá ochutnávka:
Měl už zpoždění oproti plánu. Dřepl se ve tmě, zašátral rukama po zemi kolem sebe a sevřel do dlaní velký kámen klínovitého tvaru, o němž věděl, že ho tam najde. Zvedl ho a jako vždy si pomyslel, jaké nezamýšlené důsledky tento čin vyvolá. Tentokrát na tom ale nezáleželo. Mnohokrát poslouchal o efektu motýlích křídel, ale nemyslel si, že to, co dělá, by mohlo ještě něco podstatného způsobit po šílené bouři paradoxů, kterou měl v úmyslu rozpoutat . . .