Cesta králů

Povídka od: Roy Thomas
Z knihy: Kolosální Conan, kapitán pirátů


Scénář: Roy Thomas
Kresba tužkou: Mike Hawthorne
Vytažení tuší: John Lucas a Jason Gorde (kapitola 4)
Barvy: Dave Stewart a Dan Jackson (kapitoly 4, 5 a 6)
Obálky: Doug Wheatley

Příběh navazuje na dobrodružství nazvané Stíny v měsíčním svitu. Po boji na prokletém ostrově se Conan a jeho parta dávají na dráhu pirátství. Svoji loď Šťabajznu přejmenují na Olívii, (po dívce, princezně, která s nimi cestuje) a po několika týdnech se stanou postrachem Vilajetského moře. Jenže nic netrvá věčně . . . Po porážce na moři se Conan vydává cestou králů, aby princeznu Olívii vrátil jejímu otci. . .

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
14.07.2023 5 z 5

Jsem
rozený
barbar,
ale nezabíjím
pro potěchu.

Obálka tohoto příběhu je celkem strašidelná. Nakreslil jí Doug Wheatley. Mám pocit, že to s Conanem trochu přehnal. Ano, je tam skoro nahá dívka, kolem pasu a mezi nohama jen takovou šňůrečku, krásné tělo a v očích strach. Mě však strach spíš nahnal šílený Conanův pohled. Tady to kreslíř trochu přehnal. Ale jinak vnitřní kresba celého příběhu je perfektní. Obličeje mají ostré rysy, chlapi mají velké bicepsy a ženy velké ko. . . no prostě kolosální.

Citát: Méně mluv a víc zabíjej!

Příběh je také povedený. Tedy spíše klasický. Nic netrvá věčně. Conan na moři dlouho nevydrží a po léčce se ocitá se svou princeznou Olívií doslova na suchu. Vydává se Cestou králů pěšky, aby vrátil princeznu Olívii jejímu otci. Cesta je dobrodružná, plná nástrah a nebezpečí. Je to napínavé, akční a sem tam i humorné. A u Cronových kostí, nechybí ani pár pořádně naštvaných příšer. Jako zápor bych uvedl jednu situaci ve třetím sešitě. Nebudu spoilerovat, ale ta scéna s tanečnicí a hlídáním je trochu sporná. Kdo přečte, pochopí.

Citát: Jednoho dne se, Cimeřane, ohlédneš a zjistíš, že máš mou protézu v srdci!