Boží tango

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Příliš dlouhá swingers party


Doktor antropológie Tomáš Kosek, dostane jedného večera pozvanie do Afriky od svojho bývalého profesora, aby mu pomohol vyriešiť záhadnú kliatbu, ktorá bola zaslaná na tunajších vojakov. Tomášov skepticizmus voči voodoo a mágií dostáva poriadne zabrať.

Originální název:

Boží tango


Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (8)

Přidat komentář

Vera Silent
10.07.2019 5 z 5

Me to zase prislo jako slusny rozjezd. Vubec jsem nevedela a nevim, co od knihy cekat a tak mit tenhle pribeh prisel vtipny a originalni. Pobavilo me to a cetlo se samo. Toz jasne, ze se pohybujeme ve specificke (ulitle) kategorii literatury a neni to ta sama kvalita jako Hyperion, ale nenapada me nic, co bych mela hodnotit negativne.

Teron
08.01.2019 3 z 5

Neurazilo, nenadchlo, pár vtipných míst spíš tak mimochodem. Ale zase asi prvně, co jsem si ze svazku tohohle žánru vypsal anglickej titul a našel si ho na Amazonu. Celkově nepřekvapivá a standardně napsaná úvodka, jak se týpek k práci pro spešl komando dostal...


Lenka.Vílka
12.03.2018 3 z 5

Takovej průměr. Povídka se mi četla dobře, měla hlavu a patu, spád, ale zkusit hledat něco nového a originálního, hledám stále. Příjemný humor, který rozhodně můžu. Jenom ten "Indy style" mě nebral. Ale za to nemůže autor, já to prostě nemusím. Řacha ale solidní, takže jaký pak copak. Hlavně toto a podobné, vtipnost a logičnost tak na 80%: "Považoval jsem toho chlapa za ztělesnění chladu a klidu a najednou začal vyvádět jako gymnazista načapaný školníkem při masturbaci nad třídní knihou."

("Takže to znamená, že jste si ho doma hodně honil, zatímco jste měl sošku na polici, a díky tomu jste získal magickou ochranu, protože Bakulga to považoval za obětní rituál?")

Salamekk
20.04.2017 5 z 5

Prostě paráda! Určitě se k tomu ještě vrátím.

heavy66
07.01.2017 4 z 5

Afrika, poušť, magie, talismany - dobrej otvírák pro další kousky!

Claudius
07.08.2016 5 z 5

Africká lekce šamanismu v praxi. Jen se divím, že jestli je Tomáš Kosek takový odborník na všemožné magické praktiky, nikdy nenarazil na nic, co by se podobně jako zde nedalo vysvětlit pouhou sílou sugesce...

furunkl
22.07.2016 5 z 5

Kotleta se s ničím nepáře. A to je dobře.

Terva
20.04.2015 5 z 5

Lepší povídka na úvod povídkové knihy snad neexistuje.
Malá ochutnávka:
Macaté černoščiny prsy se natřásaly nad mým obličejem ve zběsilém rytmu poga............