#06 Poslední kapitola ?

Povídka od: Roy Thomas , Archie Goodwin
Z knihy: Star Wars omnibus: Před dávnými časy... Kniha první


Scénář: Roy Thomas
Kresba: Howard Chaykin

Zde se rozhodne, zda Luke Skywalker zemře a zda Hvězda Smrti zničí měsíc na kterém je základna Povstalců. Zde vrcholí konec prvního filmu od George Lucase. Zde je Poslední kapitola?

Komentáře (2)

Přidat komentář

wullcann38
14.04.2021 5 z 5

Přesně jako ve filmu. :)

Terva
12.10.2020 5 z 5

DARTH VADER:
Dnes zemřeš,
Luku Skywalkere!
Tohle je tvoje
poslední bitva!

Já to věděl! Já to věděl! V tom nejhorším bitevním momentě, kdy se malé stíhačky Povstalců snaží zasáhnout dvoumetrovou díru ve Hvězdě Smrti, aby došlo k její destrukci, a kdy už skoro končí naděje.... ….tak se vrátí! Sakra, já si málem ucvrnknul! Han Solo nebyl takový pokrytec, jak se nám tvůrci snažili nakukat!

Malá ochutnávka:
Třicet minut!
Tolik času zbývá, než se Hvězda Smrti, gigantická bitevní stanice Galaktického Impéria, dostane do palebného postavení a zničí hlavní Povstaleckou základnu. Jako rozzuření komáři vyrazily Povstalecké stíhačky z podzemních hangárů na čtvrtém měsíci Yavinu, aby se vrhly na monstrum s jehož palebnou silou se nemůže měřit ani samotná válečná flotila Impéria! A někde mezi nimi je i Luke Skywalker!

Strhující, úchvatné, výbušné, to vše,co se odehrává jak na filmovém plátně, tak zde na voskovaném papíře je prostě kosmické. Ať vás „síla“ provází, milý čtenáři!

Citát: Oči tě mohou klamat. Nevěř jim! Rozprostři svoje smysly!