Zpátky domů

Zpátky domů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46671/bmid_zpatky-domu-svz-46671.jpg 4 33 8

Homecoming série

1. díl >

Román líčí příběh lékařky Madelaine a její šestnáctileté dcery Liny. V životě Madelaine hrají důležitou roli dva zcela rozdílní muži - bratři. Starší Francis je jí nenahraditelným přítelem, druhý Angel, otec Liny, žije v Las Vegas a neudržuje s nimi žádný kontakt. Vážné onemocnění a následně tragická nehoda svede všechny dohromady a učí pozorněji naslouchat jeden druhému.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Aradan
Originální název:

Home Again , 1996


více info...

Přidat komentář

veverka@ořech
05.01.2022 4 z 5

Kristin Hannah mám ráda, líbí se mi její styl a zpracování tématu. I tento příběh se mi líbil, sice od začátku bylo celkem jasné, jak skončí, nicméně četl se příjemně, autorka si pohrála z různými dílčími zápletkami, nebyla to prvoplánová červená knihovna.
Trošičku mě bil do očí překlad některých výrazů - např. "pastor" - to je duchovní reformovaných/protestantských církví, není to římskokatolický kněz. Překladatelka zaměňuje kněže a pastora. Stejně tak špatně přeložila text vyznání víry. Na čtivosti to nikterak neubírá, ale já si prostě takových věcí všímnu.

danka13
30.10.2019 5 z 5

Spisovatelka patří mezi mé nejoblíbenější, každou její knihu si vyloženě užívám. Nezklamala ani tentokrát, kniha je tak trochu pohádka pro dospělé s dobrým koncem. Ale jinak je v ním i mnoho velmi smutného.


Ester59
27.01.2019 3 z 5

Dobre napsané, napínavé ale trochu moc nahod najednou a na konci uz celkem slaďak.

Evaho73
01.01.2019 4 z 5

Pekná kniha o láske, zrade, priateľstve, obetavosti, odpustení, o tom ako rôzne životné okolností a rozhodnutia dokážu zmeniť náš postoj, o smrti človeka zahalenej do oblaku tajomstva...
Pre mňa aj príjemná čitateľská rozlúčka s rokom 2018.

intelektuálka
27.12.2018 4 z 5

Další z pěkných odpočinkových příběhů této autorky - a moc dobře se mi četlo zrovna v tomto období ....

V popředí jsou vztahy - v rodině, mezi přáteli a vztahy milostné...

A těžká nemoc, která dokáže zpřeházet životní hodnoty ...

Kniha je oslavou prostého lidského štěstí, porozumění a odpuštění ... a naděje...

akdar72
28.03.2017 5 z 5

Pěkný příběh o síle, slabosti, touze a strachu....

modranka
21.08.2014 4 z 5

Ako vraví anotácia, je to príbeh dvoch bratov herca/rebela a kňaza (absolútne odlišných povahovo aj výzorom) a lekárky, ktorá jednému porodila dcéru a druhý bol jej najlepším priateľom.
Námet je veľmi pútavý, ale v druhej tretine knihy sa radikálne menia charakteristiky všetkých postáv. Dej vás prinúti zamyslieť sa, či srdce, ktoré je do pacienta transplantované si môže so sebou v bunkách priniesť "nejakú" pamäť darcu.
Samotnému námetu by som dala 5 hviezdičiek, ale spracovanie sa mi zdalo príliš rozťahané, preto jednu hviezdičku sťahujem.

kika 13
25.11.2012 3 z 5

Umět naslouchat tomu druhému se musí každý naučit,ale tady v tom románu se to opravdu povedlo.