Zemři dvakrát

Zemři dvakrát https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334218/bmid_zemri-dvakrat-JBa-334218.jpg 3 16 3

David Trevellyan série

< 2. díl

Agenta Davida Trevellyana, který se chystá po své první misi opustit New York, povolají na britský konzulát v Chicagu. Do téže kanceláře, kde byl jeho nový nadřízený před pouhým týdnem napaden a postřelen kolegou ze zpravodajské služby Královského námořnictva, který sešel ze správné cesty. Trevellyan, pověřený úkolem zrádce najít a překazit jeho nebezpečné plány, brzy zjistí, že jedinou naději na záchranu nevinných životů nepředstavuje oficiální systém, ale jen jeho vlastní instinkty a schopnosti. Důvěra je iluze – a důvěra v nesprávnou osobu může stát člověka život. Dílo Andrewa Granta bývá srovnáváno s romány jeho bratra Leeho Childa či Roberta Ludluma. Ve své trevellyanovské sérii Grant razí pozoruhodně vyzrálým způsobem novou cestu akčnímu thrilleru a snaží se dál posouvat jeho hranice.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Die Twice , 2010


více info...

Přidat komentář

Jaruš7
13.04.2020 4 z 5

Další díl v akci o zneškodnění látky přesahující historii "Dvojčat".
Citace:" Dělat správnou práci je ještě důležitější než dělat práci správně."
Ke konci výcvikového programu instruktoři podstatně zvýšili tempo. Míst jednoho hned čtyři úkoly zároveň. Nikdo se nechtěl podtlakem zhroutit. Celonoční spánek se stal vzdálenou vzpomínkou. Po jednom mimořádně brutálním týdnu nás svolali. Když jsme se po desetikilometrovém běhu za řvaní instruktorů usadili, museli jsme napsat dva tisíce slov o Walesu. O čemkoli, o sportu, kultuře, zeměpisu, politice, historii. Dokázali jsme myslet jen na postel." ( Večer pro neznalost četby Bílá velryba, čtyři tisíce slov o velrybách.)
Pro všeobecný rozhled byl nutný dril.
"Učím asertivitu. Když vidím krizovou situaci, pomáhám vymyslet alternativní strategie, které přinesou pozitivnější výsledek. Alespoň z jeho perspektivy. Tak pokud nejste jeho dávný ztracený synovec, nebo jiný člen rodiny, budete muset z něho ty ruce sundat."" Někdy nabídnu radu. Někdy poskytnu praktickou demonstraci. A zde rada nebude stačit....zhroutil se na nedůstojnou hromadu."

Opět s lekcemi z kurzů pro mariňácké agenty.
Fajné.

Hella
25.06.2017 2 z 5

Na jedné straně skvěle akční a k tomu poměrně vtipně glosující hlavní hrdina. Na druhé straně jeho neuvěřitelná (a snad i nereálná) naivita (jo, jo, vlastně přesně jak komentuje pode mnou Biki - přitroublost) vůči jedné důležité postavě.


biki
09.04.2017 3 z 5

Po slibném prvním dílu je to dost zklamání. Ani by mi tak nevadila až přemíra akce či mrtvol (ne, že by si to dotyční nezasloužili, tedy přinejmenším ti z rukou DT), ale až překvapivá přitroublost hlavního hrdiny vůči jisté osobě. Škoda, že si nevzal k srdci zásadu uvedenou v anotaci - "důvěra je iluze" - mohl se k řešení dobrat dříve a, pokud by mu to autor dovolil, ještě rozehrát vlastní hru. Moje hodnocení - tak zhruba 50%, ale jak je mým zvykem, zaokrouhlím nahoru.

Autorovy další knížky

Andrew Grant
anglická, 1968
2021  81%Ochránce
2022  71%Lepší být mrtvý
2023  78%Dokonalý plán
2016  61%Odplata
2017  66%Zemři dvakrát

Kniha Zemři dvakrát je v

Přečtených20x
Doporučených2x
Knihotéce28x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x