Želvy Ninja: Menu číslo 2: Jedinečný originál

Želvy Ninja: Menu číslo 2: Jedinečný originál https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262576/mid_zelvy-ninja-menu-cislo-2-262576.png 4 70 15

Želvy Ninja série

< 2. díl >

Dozvíme se kam se poděl mistr Tříska a odhalíme původ tajemné látky, která zmutovala Želvy. Přitom si jen tak odskočíme na mezigalaktické hry na Triceratonu. A hádejte, kdo je vyhraje.

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Teenage Mutant Ninja Turtles: Color Classics: The Works: Volume 1: Fresh & Delicious , 2013


více info...

Přidat komentář

Andrée
06.02.2021 5 z 5

Želvy jsou moje srdcovka.
Komiks je parádní, škoda jen, že jsou u nás k dostání jen pouhé tři díly.
Děj je plný akce, co šlo pokazit se pokazí ještě víc. Parádní děj, kresba se mi moc líbí. Jen ty stejně barevné pásky želváků jsou místy takové fádní, ale to jsem zjevně ovlivněna z dětství.

Ať žijí antropomorfní želví mutanti!

Ma-ra
06.05.2020 5 z 5

V tomhle díle se vše zlepšilo. Jak kresby, příběh, hlášky, tak i postavy. Nemám co vytknout, tohle mě bavilo. 5/5


Atlantis
31.12.2019 4 z 5

Škoda, že vydávání Želv Ninja bylo u nás předčasně ukončeno. Za mě je druhý díl o řád lepší než Menu 1. Spousta akce, neokoukaná kresba, nestíháte se nudit. jedna malá výtka - občas jsou panely zvláštně hustě šrafované a jde obtížněji pozorovat akce. No a části s April jsou naprostá vata.

trudoš
09.10.2019 4 z 5

Dějově výrazně ucelenější než první Menu a co se týče humoru snad i trochu sympatičtější. Především už zde nejsou trudnomyslné výstřelky želvích adolescentů, což je za mě jedno velké plus. Zápletka je ovšem stejně ujetá a chvílemi prekérně natvrdlá, ale odpovídající zlatým osmdesátkám, přičemž funguje právě tím způsobem, jaký od komiksu čekáte. Nejsem zastánce bláznivých kosmických dobrodružství, kdy autoři hýří jedním nápadem za druhým, ale zároveň si usnadňují práci vytvářením vhodných udělátek, které pak vytahují z rukávu v okamžiku, kdy potřebují děj posunout dál, každopádně tady to tak nějak šíleně funguje. Přitom oceňuji posloupnost gradace, která dokáže šlapat ve vyjetých kolejích a zároveň překvapit občasným karambolem. Želvy ninja zde skutečně nejsou těmi dobrosrdečnými hrdiny z televizního seriálu, ovšem svébytná dávka humoru jim zůstala vlastní. Jen to zbytečné rekapitulování patřící k dobovému způsobu vyprávění mě vytáčelo. Tím by si však člověk neměl nechat zkazit zábavu.

babyboar
27.07.2017 5 z 5

Komiksy běžně nečtu, ale želvy jsou moje srdeční záležitostz dětství. A tato forma želv "pro dospělé" mě fakt baví. Je to trochu nezvyk oproti animovaném seriálu, ale svým způsobem je ten komiks daleko lepší!

Wheelcrusher
02.10.2016 5 z 5

Z týhle série už toho bohužel víc asi nepřečtu, ale záměrně jsem pro ochutnávku zvolil díl s emzákama, kteří mě vždycky nanejvejš fascinovali... čehož absolutně nelituju, páč i přesto jsem žasnul nad rozdílností originu oproti televizním variacím z dětství jakože April je černá, želváci nemaj barevný rozlišení, zato maj "pindoury" a byli stvořeni při stejný havárce co Daredevil:) Fakt dost slušnej i chytrej masakr, jakej jsem na pizzokomiksu ještě nežral!

memphisz
28.05.2016 4 z 5

Nový komentář z roku 2023: Při druhém čtení jsem úplně zapomněl, že předtím už jsem knihu někdy četl. Oproti dřívějšímu pohledu knihu teď více cením. Znám příběh stojící za Želvami a je to celé více působivé. Dějově je to akční nářez se skvělou dobovou atmosférou.

Starý komentář z roku 2016: Želvy Ninja ve vesmíru mezi emzákama... Musím říct, že mě to nijak nechytlo.

borknagar
19.11.2015 4 z 5

Tomu říkám čtivý komiks. Jednoduchý sci-fi příběh, který má štávu, styl, hlášky, plno akce a prostě vše, co od čtiva vyžaduji. Moc se mi líbí kresba, která sice není dokonalá, ale má své kouzlo. Rozhodně skvělý tah CC, želvindy jdou určitě na dračku :)

DennisMoore
29.10.2015 5 z 5

Želvy Ninja si ve vesmíru dávají přes čumáky s Triceratony, to mě podržte! Druhý komiksový chod mi zkrátka chutnal ještě více než ten první.

Rilian
29.10.2015 5 z 5

První třetina trochu slabší, ale potom se rozjede dynamická sci-fi zápletka! Druhé číslo si udrželo svěžest první, ačkoliv se mu mohlo těžko rovnat, protože ne v každém čísle sejmete hned na začátku Trhače! :-) Těším se na další.

hroubek
06.10.2015 4 z 5

Menu číslo 2 je pro mě malinko slabší, než první chod. Může za to sci-fi zápletka o přenesení na cizí planetu, mimozemšťané atd. Já jsem se těšil na další dobrodružství želv jak budou potírat zločin a oni rovnou vyrazily do vesmíru. Jinak se to opět čte parádně, příběhy mají velmi dobré tempo a spád a je to správně drsné. Jen jsem čekal, že sci-fi zápletky příjdou až mnohem později.

martinstefko
05.10.2015 4 z 5

"Želvy Ninja" jsou sérií, která ani trochu nezestárla a také v současné době bude čtenáře bavit stejně, jako bavila čtenáře v polovině 80. let. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1008-zelvy-ninja-menu-cislo-2-70.html

RaptoR
23.09.2015 5 z 5

Perfektní díl. Více mezi recenzemi.

3DD!3
22.09.2015 5 z 5

Líbí se mi to čím dál víc. Příběhy mají švih a porovnávání se seriálem z dětství začíná být vážně zábava. Návštěva mimo zemi háže želvy konečně do regulérního sci-fi prostředí a strká jim do pracek fázové flinty.

Schobul
12.09.2015 5 z 5

Velmi dobrý díl (4 časopisy). Měl jsem trochu obavy, že se laťka nastavená z prvního čísla neudrží, ale příběh je opravdu svižný, dramatický a v rámci žánru i poměrně vážný. Největší slabinou jsou dva měsíce čekání na další číslo...

Štítky knihy

komiksy želvy Ninja

Autoři knihy

Kevin Eastman
americká, 1962
Peter Laird
americká, 1954

Kniha Želvy Ninja: Menu číslo 2: Jedinečný originál je v

Přečtených77x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce57x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x