Svítání: hledejte v sobě a poznáte štěstí

Svítání: hledejte v sobě a poznáte štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191751/bmid_svitani-Tsl-191751.png 4 31 6

Kniha Svítání patří do kategorie osobního rozvoje. Učí čtenáře, jak se naučit milovat sám sebe, jak přijmout sám sebe a jak být spokojený ve svém životě. Za tímto účelem poskytuje velké množství praktických návodů, postupů i cvičení, jak daných cílů dosáhnout. Kniha obsahuje tři samostatné části, jedná se v podstatě o tři knihy v jednom svazku naráz. První díl je základní, uvádí čtenáře do tématiky a učí ho principům, na kterých je třeba stavět, aby každý mohl svůj život proměnit v takový, jaký si přeje. Druhá část knihy učí čtenáře sebelásce. Obsahuje testy, návody, postupy. Je velmi praktická, zahrnuje v sobě jak problémy se sebepřijetím kvůli povaze, tak i otázku fyzického vzhledu. První a druhá část knihy je proložena množstvím osobních příběhů, spadajících do probíraného tématu. Téměř každá kapitola obsahuje osobní příběh, který pomáhá čtenáři převádět načtené vědomosti do praxe, lépe je tak pochopit a více se s knihou ztotožnit. Třetí část knihy je ryze praktická. Obsahuje návody, které pomohou čtenáři v těžkých chvílích. V případech, kdy neví co dál, kudy kam. Jedno, jestli jde o výčitky a zátěže z minulosti, energetické, psychické, či zdravotní problémy. Celá kniha staví na principu sebelásky, sebepoznání, vybudování sebejistoty a sebepřijetí. Je koncipována tak, aby měl čtenář možnost dobře si poradit v jakékoliv těžké životní situaci. Aby měl možnost vždy pro sebe vybrat tu správnou cestu a ten správný postoj, který mu dopomůže k životnímu štěstí. Kniha Svítání je velice čtivá, inspirativní. Nejedná se o těžkou, náročnou, či depresivní četbu. Naopak čtenáře povzbuzuje, těší a kapitoly rychle ubíhají jedna za druhou. Svítání je vhodná četba pro mladé lidi, kteří mají život před sebou. Pro dospělé, kteří by rádi něco ve svém životě změnili. Pro ty, kteří se nemají rádi a chtějí to změnit. Pro ty, kteří neměli pěknou minulost, chtějí vyléčit svoji duši a začít se opět na svět usmívat... I těm, kteří by rádi pro sebe získali novou inspiraci, povzbuzení a doplnili si své znalosti. To ,,Své" si v knize Svítání najde každý čtenář. Ať už nutně potřebuje pomoci, nebo ,,jen" hledá příjemnou a inspirativní četbu. Opis ze zadní strany knižní obálky (horní polovina): ,,Jak milovat sebe a svůj život? Jak se vyrovnat se starými křivdami a začít odpouštět? Jak vzít osud do vlastních rukou? Jak se zbavit principu vnitřní oběti? Jak objevit svůj potenciál a životní určení? Jak rozvíjet svoji osobnost? Jak být sám sobě spolehlivou oporou? Kniha Svítání na tyto a mnoho dalších otázek přináší odpovědi a odzkoušené postupy. Svítání je ucelený průvodce pro každého, kdo touží po lepším životě a vnitřní vyrovnanosti. Obsahuje speciální přílohy, dodatky a příběhy z praxe"... celý text

Přidat komentář

Sirael_44
19.10.2023 5 z 5

Knihu jsem si koupila aby mi pomohla najít lepší cestu sama k sobě. Hodně se mi líbilo že je kniha autentická, praktická a složená ze tří dílů v jednom svazku. První část knihy je teoretická, druhá obsahuje cvičení a test, závěr knihy obsahuje návody a rituály, které by měly čtenáři usnadnit cestu. Návody jsem postupně vyzkoušela všechny a jsem z nich upřímně nadšená. Na provedení jsou snadné a fungují. Styl psaní odpovídá mladému věku autorky a také vhodnost zejména pro mladší publikum, řekla bych okolo dvacítky, kdy se formuje představa o sobě sama, kdy se člověk nejvíc ptá kdo je a hledá své místo na světě. Moc se mi líbilo že je kniha psaná nekomplikovaným sympatickým jazykem, takže se člověk u žádné překombinované věty nezadrhuje, ani nehledá slovník. Jsem zralejšího věku a přesto mě kniha nadchla. Lituju jenom toho že nebyla ke koupi v době kdy mi těch dvacet bylo. Moje sebevědomí mohlo být úplně někde jinde. Celkově ji hodnotím velmi dobře. Doporučila bych ji mladým lidem, které trápí otázka nízkého sebevědomí a jsou zároveň ladění do alternativna, jsou otevření jinému úhlu pohledu na svět. Druhé vydání má mimochodem překrásnou obálku. Moc se povedla.

Andi
08.05.2018 5 z 5

Moc krásné čtení. Autorka povzbuzuje, krásně vysvětluje, píše velmi jasně a čtivě. Kniha navíc obsahuje i několik osobních zážitků, které jsou také nápomocné (nejen) k pochopení výkladu. Kniha vzdělávající - napomáhající lidem opět najít svou přirozenost. Přečtěte si, neprohloupíte! Naopak.


DYRKA98
20.07.2017 5 z 5

Užasná knížka! Velmi mě povzbudila, protože informace v knize nejsou jen holá slova, ale mají sílu a moc.

Nikola13
02.11.2016 5 z 5

Knížku jsem si koupila ze zvědavosti, co mi přinese nového. A opravdu, od té doby co jsem přečetla jen pár stran, se na svět i svůj život koukám úplně jinýma očima. Tuto knihu doporučuji všem, kteří mají problémy se sebepřijetím, minulostí,... ale je vhodná i jako inspirace. Každý v sobě máme něco, co nás trápí a nedaří se nám na to zapomenout a přesně v této knize jsou návody, jak se přes to vše přenést a odpustit a nejen to..:)

quack
29.12.2015 5 z 5

Po knížce jsem koukala už před dvěma lety, kdy byla vydána, ale věděla jsem, že si ke mě cestu najde ve správnou dobu. A bylo to tak. Našla jsem ji pod stromečkem a hned po pár stranách jsem pochopila, že kdyby se ke mě dostala tehdy, nebylo by to ono. Na podzim jsem si prošla rozchodem a kniha mi pomohla se s ním vyrovnat a cítit se lépe. (Nevěřila jsem, že je toho kniha schopná.) Jsem ráda, že ji Alue napsala. Četla se jedním dechem, s pláčem i s úsměvem, ale hlavně s úžasnou energií, která se u knih moc nevidí.

Sofie45
22.04.2014 5 z 5

Velmi krásná, konstruktivní knížka u které je hned jasné, za co kope. Kope za lepší svět, za šťastnější lidstvo, za zdravější planetu...za tu Lásku, jež nás obklopuje všude kolem, jen máme nějak problém uvědomit si jí. Moc autorce děkuji za takový úžasný zážitek, za nepřeberné množství cenných dat, za neuvěřitelné poučení.

Autorovy další knížky

Alue K. Loskotová (p)
česká, 1992
2014  78%Svět za oponou: nahlédněte do říše zázraků
2013  83%Svítání: hledejte v sobě a poznáte štěstí
2016  85%Anděl strážný: ve spojení s duchovním vedením

Kniha Svítání: hledejte v sobě a poznáte štěstí je v

Právě čtených2x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce12x
Chystám se číst12x
Chci si koupit9x