S.O.S. - Skutečné příběhy ze života partnerů, rodičů a dětí a řešení jejich problémů

S.O.S. - Skutečné příběhy ze života partnerů, rodičů a dětí a řešení jejich problémů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208518/bmid_s-o-s-208518.jpg 4 26 6

Kniha SOS nabízí pohled do mnoha lidských osudů a ve zpracování známé autorky jsou nejen obrazem denních problémů partnerů a rodičů, ale i ohromným nábojem síly. I to, co vypadá jako už neřešitelné, nějaké možnosti ještě nabízí, ale obvykle změnu nás samých. To neseme mnohdy nejhůř. Každý z nás prožívá ve svém životě chvíle, kdy neví „kudy kam“. Chvíle, kdy má pocit, že nelze dělat už vůbec nic. Nastupuje úzkost, strach a ničivá představa: „konec, už nechci nic…“ Autorku znám třicet let a její nadhled se odráží i v jejím životě. Sama nevzdává nikdy nic. Celý život nehledá, co nejde, ale naopak, hledá, co jde, a svým posluchačům říká: „Měnit můžete jen to, co držíte ve svých rukou…“ Zpackaný život, to není osud, to je naše práce. Je v ní náš podíl chyb a omylů a příběhy této knihy dokumentují v neskrývané podobě naši slabost, křivý náhled na sebe neschopnost spojit lásku s rozumem.... celý text

Přidat komentář

amejzlík
26.08.2021

Knížku jsem přečetla v rámci psychologie na SŠ. Zde paní Pekařová řeší konkrétní rodinné problémy. Její postup při výchově se mi líbí. Je logický. Viděla jsem i přednášky na DVD. Umí podat rady velmi energicky a vtipně. K maturitě a při výchově vlastních děti se mi to určitě bude hodit.

Monika1717
20.08.2020 5 z 5

Další dílo, které ukazuje, jak žít. Jak život prožít a nikoli jen přežít. A když do něčeho spadnete, tak jak vylézt a jít dál. I když je to někdy těžké.


IvonaK
15.06.2018 4 z 5

Smutné případy které už jsou bohužel nakousnuté a rodiče a jiní příbuzní se musí poprat s tím aby ty dotyčné se kterými mají problém srovnaly. Ale bohužel u některých to zajde tak daleko, že si myslím že ti dotyční nemají šanci ty případy urovnat.

Klamm
12.08.2016 5 z 5

Knihy Lidmili Pekařové na mě působí jako doping. Když cítím, že můj zájem o děti uvadá nebo je na bodu mrazu, aplikuji alespoň jednu kapitolu přes oční zornice přímo do mozku. Působí to povzbudivě a život je zase hned veselejší. Nejlépe podávat v náležitých časových periodách pro zachování co nejdelší účinnosti.

loulalo
11.01.2016 5 z 5

Tuto publikaci mohu doporučit. Najdete v ní rady, když si nevíte rady s dětmi, partnery..

Kamiliana
06.02.2015 5 z 5

Z této knihy jsem stejně nadšená jako z první knihy této autorky. Jelikož nemá paní Pekařová čas přibírat nové klienty, řeší s mnoha lidmi jejich strasti prostřednictvím mailů. A právě otázky a odpovědi tvoří tuto knihu. Jsou rozřazeny od batolat přes školáky po partnerské a generační problémy, takže jak vám bude život ubíhat, ponaučíte se vždy z nové části :-) Velice praktické a účinné, doporučuji všem, kdo si občas v životě neví rady, tady určitě najdete to, co hledáte.

Autorovy další knížky

Lidmila Pekařová
česká, 1943
2006  89%Jak žít a nezbláznit se
2014  88%S.O.S. - Skutečné příběhy ze života partnerů, rodičů a dětí a řešení jejich problémů

Kniha S.O.S. - Skutečné příběhy ze života partnerů, rodičů a dětí a řešení jejich problémů je v

Právě čtených1x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst27x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x