Ptáci Evropy, Severní Afriky a Blízkého východu

Ptáci Evropy, Severní Afriky a Blízkého východu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185821/ptaci-evropy-severni-afriky-blizkeho-vychodu-185821.jpg 5 26 7

Nejobsáhlejší a zároveň nejkvalitnější příručka pro určování ptáků v Evropě. Zahrnuje všech 772 druhů ptáků zastižených v Evropě, 32 introdukovaných druhů a 118 velmi vzácně se vyskytujících zatoulanců. Jednotlivé druhy jsou zachyceny na více než 3500 ilustracích od předních světových ilustrátorů, nechybí vyobrazení obou pohlaví, mláďat, jejich různých šatů a případných poddruhů. V detailním popisu každého druhu je uvedena velikost, důležité rozlišovací znaky, biotop, rozšíření v regionu a hlasové projevy. Barevné mapky rozšíření informují o hnízdištích, zimovištích a tahových cestách.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Přírodní vědy
Vydáno: , Ševčík (Plzeň)
Originální název:

Fågelguiden : europas och medelhavsområdets fåglar i fält, 2. edition , 1999


více info...

Přidat komentář

haki34
01.10.2023 5 z 5

není možné !!! já jsem dosud nehodnotila ptáčkařskou Bibli :) můj denní pomocník, přečten mnohokrát a mnohokrát ještě bude. Hledám v něm pravidelně, doprovází mě na výlety. Komplexní, přehledný. Snad jen, že někdy v reálu můžou být barevné odchýlky trochu odlišné od kreseb, takže ve finále pokud si nejste jistí, pomůže určovat z více zdrojů, porovnat ideálně foto. Nicméně nic lepšího a komplexnějšího takových rozměrů k dispozici není.
Doporučuji všemi 10 !!!

Gudlak
27.06.2021 5 z 5

Krásně ilustrovaná kniha, která nesmí chybět v knihovně žádnému kdo se jen trochu zajímá o ptačí říši. Skvělý pomocník při cestování.


ddkk
01.07.2020 5 z 5

Fundovaná příručka pro každého, kdo se zajímá o ptačí říši. Knihu jsme zakoupili vzhledem k tomu, že se na naši poměrně rozsáhlou zahradu na okraji vsi postupně stěhují ptáci, které bychom tu snad ani nečekali: žluna, žluva, dudek, strakapoud, ořešník, pěnkavy, sýkorky, stehlík, hýl, zvonci, kosi...spousty špačků (někdy to u nás vypadá jako v hororu Ptáci), párek kachen divokých se nám každý rok občerstvuje na našem minijezírku a onehdy jsem tu přistihla čekat na kořist i volavku popelavou...a taky vzácné a překrásné vlhy....

Takže kniha Larse Svenssona je u nás každodenně zapotřebí. Podařilo se nám podle ní lecjakého ptáka identifikovat a dovědět se o něm spoustu zajímavostí. Kniha má skvostné ilustrace Killiana Mullarneyho včetně doprovodných popisů, takže vyhledávání je radostné a nadšené.

Knihu doporučuji všem příznivcům opeřenců a přírody vůbec. A samozřejmě plný počet.

hrdlickova_61
29.05.2019 5 z 5

Jak je už řečeno níže, jde o vynikající příručku. Její ilustrace jsou ornitology hodnocené jako dokonale použitelné pro určování druhů. V překladu jsou sem tam nepřesnosti, ale to se dá zachránit tím, že zároveň s touto knihou se používá ještě nějaká další : o)

Stankelin
22.11.2017

V terénu je to nepostradatelný pomocník. Skvělá knížka s neskutečnýma ilustracema :)

Lavran
25.03.2014 5 z 5

Ve Spojených státech mají svého Sibleyho a Petersona, v Evropě máme Svenssona. Hledáte-li referenční určovací příručku, nemusíte již pátrat dál - tady je. ;)

Z dalších doporučeníhodných zejména: http://www.databazeknih.cz/knihy/ptaci-evropy-urcovaci-atlas-90797

Ellis
24.03.2014 5 z 5

Rozhodně nejkvalitnější určovací příručka na českém trhu! Velmi pěkné věrné ilustrace a zobrazení podobných druhů na jedné straně, důraz je kladen i na zdůraznění určovacích a typických znaků.
Pro všechny, kteří se chtějí naučit poznávat ptáky je naprostou nutností :).