Oscar Wilde & Kruh smrti

Oscar Wilde & Kruh smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136441/bmid_oscar-wilde-a-kruh-smrti-NEx-136441.jpg 4 38 15

Oscar Wilde série

< 2. díl

Píše se rok 1892, Oscar Wilde je hvězdou Londýna a slaví obrovský úspěch se svou hrou Vějíř lady Windermerové. Projevy přízně a uznání neberou konce, a tak se Oscar jednoho večera rozhodne sezvat blízké přátele na opulentní oslavu. Pro pobavení vznešené společnosti pak navrhne společenskou hru Na vraždu. Vyzve všechny hosty, aby každý z nich napsal na kousek papíru jméno člověka, kterého by zavraždil, měl-li by jistotu, že nebude nikdy odhalen. Zdánlivě nevinná zábava má však netušené pokračování. Členové samozvaného „kruhu smrti“, mezi nimiž pochopitelně nechybí Arthur Conan Doyle a básník Robert Sherard, se totiž den po oslavě dozví, že první ze zvolených obětí byla skutečně nalezena mrtvá. Všichni dobře vědí, že vrahem je jeden z nich – a že lístků se jmény bylo čtrnáct… Oscar Wilde se tedy znovu pouští do vyšetřování, jehož peripetie ho zavedou mezi politiky, do divadla a dokonce i do boxerského ringu. Tam všude se totiž spřádaly tajné vášně, jež daly do pohybu děsivou sérii zločinů. Otázkou zůstává, jestli stihne Oscar vypátrat vraha dřív, než se sám stane jeho obětí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Oscar Wilde and a Death of No Importance , 2008


více info...

Přidat komentář

Galadwen
23.08.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale střední část mi přišla trochu roztahaná a bez šťávy. Nevím, prostě jsem na podobné čtení možná jenom neměla náladu.

TheEvelyn
04.09.2021 5 z 5

Vím, že tuto knihu jsem četla velmi velmi dávno. Snad jedna z mých prvních knížek, kterou jsem si sama v knihovně kdysi zapůjčila, abych si ji mohla přečíst. Je to asi jediná knížka, na kterou si pamatuji. Musím říct, že mě kniha dříve velmi nadchla a to napětí, které z příběhu vycházelo, mě neskutečně bavilo. Nicméně, jak říkám, je to už nějaký čas, kdy jsem knihu přečetla...


Mumu46
14.05.2020 4 z 5

Přiznám se, že ze mě začátek knihy nijak nenadchnul, ale postava Oscara Wilda byla velmi působivá, často překvapující. Hlavně nápad na hru. Po obsáhlém popisu mnoha postav se doslova rozjel děj, od kterého nebylo jednoduché se odtrhnout. Rozřešení celé záhady bylo bravurní a vlastně logické, až jednoduché. Čekala jsem maličko více. Ale i tak se mi kniha moc líbila a nejspíš bude jedna z těch, kterou si přečtu znovu.

niknikita
21.04.2018 4 z 5

Kniha plná anglických gentlemanů a anglického humoru, napsaná krásným slohem - chce se mi přidat anglickým. Přidávám i na hodnocení, protože si to autor zaslouží a není to jeho vina, že tuhle detektivku jsem četla jen proto, že mi ji daroval kamarád.

soukroma
19.12.2017 5 z 5

Skvělá kniha představující neodolatelně společenského Oscara Wildea, milovníka krásy, a jeho nejbližší přátele, nejen spisovatele, i jeho rodinu, a to ve víru velkoměsta, společenských událostí (snídaně, obědy, večeře, tu a tam divadlo a výlet - kdy vlastně psal, je mi záhadou ;-) a her, přitom ta na vraždu dopadla hodně špatně.
Detektivní zápletka nebyla vůbec špatná a propojení s reáliemi té doby bylo výborné. Jedině jsem se celou dobu pozastavovala nad zdůrazňovaným množstvím fyzických projevů náklonnosti (polibků, vodění za rámě, chytání za ruce) mezi muži navzájem i mezi muži a ženami jiných mužů, to vše i na více méně veřejných místech, nejen v soukromí či malé společnosti blízkých, a navíc mezi Brity (a Iry)!?
Bonmotů, známých i neznámých vtipných a moudrých citátů nabízí kniha spoustu, je to spíš konverzační tragikomedie než psychodrama, přesto se z nějakého záhadného důvodu nečte tahle kniha tak úplně hladce, jak připomínají také komentáře níže. 90%

Půca4
22.05.2017 5 z 5

Pro mě super knížka. Jsem obdivovatelkou Oscara a přečíst si něco takového je prostě úžasné. Pokud se na knihu chystáte, tak ji musíte brát spíše jako čtení o Oscarovi, jeho životě, přátelích, namyšlenosti a chytrosti a bonusem je detektivní zápletka, je to takové pozadí celé té knihy. Každopádně jsem si knihu užila, ale musím říct, že mi chvíli trvalo, než jsem ji dočetla. Lituji, že neznám více takových knih o Wildovi jakožto hlavní postavě. Autor ho vystihl úplně podle mých představ.

Ovecka_Saki
20.04.2016 3 z 5

Trvalo mi strašně dlouho, než jsem se přes knihu přelouskala až ke konci, který byl z celé knihy nejlepší. Takže aspoň 3*

PetaZ
21.02.2016 2 z 5

Dočetla jsem, ale dala mi zabrat... Obsah parádní, ale výsledek nic moc...

ginik
09.12.2015 2 z 5

Zas tolik mě tato kniha nezaujala

Petra de Valo
16.10.2015 4 z 5

Keďže Oscara Wilda mám veľmi rada, prečítala som si tento román - ako beletrizovaný životopis je to celkom fajn, ale detektívna zápletka je dosť zamotaná a trochu neprehľadná. Rozvláčnosť trochu vynahradil napínavý záver, keďže sa nedalo ani len tušiť, ako to dopadne. Každopádne, Oscar Wilde bol veľmi inteligentný a zaujímavý človek, o ktorom je radosť čokoľvek čítať a kniha je plná jeho vtipných hlášok a aforizmov plných irónie a humoru.

"Astley je mrtvý?" předstíral Oscar překvapení.
"Dávno. Je pohřbený na Pére Lachaise."
"To nic neznamená," pronesl pohrdavě. "Tam vezmou každého."

KristinaK
30.06.2015 4 z 5

Ze začátku jsem se zapletla do všech těch jmen a popisů a byla trochu v koncích. Jak jsem se ale začetla dál, tak mě kniha nadchla a moc bavila. Líbil se mi moc popis života Oscara Wilda, sama jsem si pak hledala různé informace o jeho životě, který byl zajímavý.

hromes
19.05.2015 3 z 5

Odpočinkové čtení...

Dani3
12.11.2014

Nedočetla jsem. Ze začátku to vypadalo docela slibně, ale postupem času se příběh strašně vlekl. Bylo tu až moc popisu o životě Oscara Wildea a hlavně žádné napětí nebo akce, kvůli které by člověk měl důvod otočit na další stránku.

Lily96
26.03.2013 4 z 5

Tahle knížka splnila mé očekávání. Detektivní zápletka a samotné vyšetřování sice nezaplňuje celou knihu, ale musím se přiznat, že mě bavilo ji číst, nenudila jsem se a přestože to nebyl bůhvíjak napínavý thriller, už jen samotné líčení života Oscara Wildea a jeho přátel bylo velmi zajímavé a ano, také poučné. Určitě nelituju přečtení.

Vikina333
09.01.2013 3 z 5

Kniha mi přišla přehnaně poučná a čekala jsem od ní víc.. Detektivní zápletka mi přišla na první pohled poutavá, ale časem můj zájem odpadával..

Autorovy další knížky

2011  73%Oscar Wilde & vraždy za svitu svíček
2012  74%Oscar Wilde & Kruh smrti
2007  92%Charles & Camilla
2006  95%Philip a Alžběta
2014  80%7 tajemství štěstí

Kniha Oscar Wilde & Kruh smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených47x
Doporučených3x
Knihotéce64x
Chystám se číst26x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x