Mlčící dívka

Mlčící dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142346/mlcici-divka-142346.jpg 4 448 94

V jedné z temných bostonských postranních uliček se objeví uřezaná ženská ruka. Na střeše prázdného domu se najde tělo, co k oné ruce patří. Tělo rusovlásky v černém a s proříznutým hrdlem. Na oblečení jí ulpěly dva stříbrné chlupy, jediné vodítko pro detektiva Jane Rizzoliovou a soudní lékařku Mauru Islesovou. Tentokrát nečelí běžnému zločinu, ale ozvěnám staré čínské legendy. A také vrahovi s rychlým mstícím ostřím dávného meče.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Silent Girl , 2010


více info...

Přidat komentář

Satyrka
22.10.2023 5 z 5

Tato série je velmi skvěle napsaná, zamotané případy, zajímavé osudy a životy různých postav, a navíc se ještě hodně dozvíte.
Jsem nadšená, minule tu byl Egypt, teď zase Čína, a přestože mě prvních pár stran moc nenadchlo, asi i protože, jak už jsem psala, nečtu dopředu anotaci, tak po těch prvních pár stranách mě to opět vtáhlo.
Tentokrát tu máme více Frosta a Rizzoli než Maury, a já jsem si je, hlavně Frosta, i víc oblíbila. A další postavy taky naprosto skvělé - paní Fang, Bella a Tam! Skvělí! Opět trochu mystična, opět jsem si připadala jako tichý pozorovatel, fakt doporučuji!
Trochu poznámek v podobě spoilerů:
- V Tamovi jsem viděla něco víc už skoro hned na začátku, co se objevil. Přesto jsem si říkala, že jen hledám něco, co není. A pak mi to závěr potvrdil a já měla Tama ještě radši.
- Že je něco špatně s Markem mi začalo docházet, když Jane poprvé spatřila ročenky. Ale že v tom má prsty i Patrick mě fakt do konce nenapadlo! Takže fakt klobouček!
Víc nemám co, jedním slovem perfektní!
PS: Vím, že přechylování je jedno velké téma, ale absolutně se mi to nehodilo k asijským jménům. "Liová" je prostě hrůza :D

Arev122
13.06.2023 4 z 5

Napínavé čtení s tajemstvím čínských bojových umění a vraždami před mnoha lety v čínské čtvrti.


monte
21.02.2023 5 z 5

Trochu jiné téma, ale neméně zajímavé. Smekám před autorkou, všechny díly jsou napínavé od začátku do konce

Arwen777
14.10.2022 4 z 5

Sérii nečtu popořadě a trochu mi trvalo, než jsem Mlčící dívky zařadila za Závěje, které jsem četla již před časem.
Umístění příběhu do Čínské čtvrti bylo skvělým nápadem, přesto mě tato kniha nechytla tak jako Závěje. Ač to byl poměrně zamotaný zločin, který měl kořeny v minulosti (tak, jak to mám ráda), zdálo se mi, že tomu něco chybí. Prostředí bojového umění, tajemství starodávných mečů a k tomu takový zločin (nechci jmenovat, spoilerovat), možná právě to spojení mi nesedělo.
Nicméně stále se jedná o svižnou čtivou detektivku, která mě rozhodně nezklamala.

Aghatte
16.02.2022 2 z 5

Seriál znám, ale nijak ho nesleduji, pár dílů jsem občas zhlédla.
Byla mi sympatická Maura, Jane vůbec. Matně si vybavuji, že jsem se v telce o Mauru děsně bála, ale už nevím proč..
Kniha mě moc nebavila, přišlo mi to dost zmatené, a sama jsem souvislosti neviděla, pak jsem zase nechápala, jak to mohli po 19 letech vyšetřit, když člověk neví, co bylo před rokem, natož před 10.
Začala jsem od půlky přeskakovat, přečetla si konec... Čekala jsem zradu od detektiva Tama, byl nesympatický.
Překvapilo mě, že Jane má dceru! Kdo ji vychovává a kde? A kde k ní přišla? Vůbec jsem nevěděla, že mají nějaké děti. Obě jsou takové bezpohlavní a vyloženě zažrané do práce. Odkazy na "Krysu" - také jsem nevěděla o co a o koho jde.

Nixa
04.02.2022 5 z 5

Opět skvělé! Mlčící dívku jsem už před lety četla, teď si dávám re-reading celé série a tento díl se mi líbil ještě o něco víc než před těma x lety! Za mě je Tess Gerritsen skvělá spisovatelka. A možná kdyby měly knihy trochu lepší obálky, tak by se i více četla. Moc lidí o ní neví a nečte její knihy, což je rozhodně škoda...

Janík511
18.01.2022 5 z 5

Parádní kniha, užila jsem si ji daleko více než Závěje.

TaLu
20.10.2021 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Moc. Jeden z nejlepších dílů. Zajímavá zápletka i prostředí. Napětí, vyšetřování, nádech tajemství. Čínská čtvrť se svou atmosférou a dávnými zločiny, které se odhalují spolu s novým případem. Jediný problém byl v tom, že jsem nemohla plynule číst. Ráda bych ty stránky slupla najednou. Snad jednou budu mít čas na celou sérii znovu, a popořadě.

kolacky
23.08.2021 4 z 5

Hodně dobré. Trochu mystiky, to mám ráda. A trochu jiný pohled do čínské komunity v Bostonu i obecně. Iris jsem si pořád představovala jako Michelle Yeoh... (Taky jsem si našla a objednala Opičího krále, abych si ho po létech osvěžila!)

vera4669
14.08.2021 4 z 5

Malinko slabší díl, ale pořád super.. Tentokrát jsem nějak vše odhadla dopředu :)
Každopádně stále skvělá detektivka, která stojí za přečtení, zajímavé téma

Nočnípták
28.10.2020 2 z 5

Když jsem četla, tak se mi to docela líbilo. I když jsem očekávala víc. Teď když píšu komentář, tak nějak nevím. Dokonce jsem se musela podívat o čem to vlastně bylo. Kdybych si přečetla napřed komentáře od mých oblíbených čtenářů, asi bych ji nečetla. Byla to slabota.

Marcik7
12.09.2020 5 z 5

Tess Gerritsen prostě umí udržet svého čtenáře v napětí, nemohla jsem přestat číst, shltla jsem ji za jeden den. Tentokrát zajímavé prostředí Chinatownu a podkreslení starými čínskými pověstmi.

Frenkis
20.07.2020

Jsem rád, že jsem si vybral tuto knihu, která oproti klasické detektivce nabídla i trochu mystiky a fantasy, což bylo příjemné oživení.

Pavlína2019
11.07.2020 4 z 5

Opět perfektní čtení! Doporučuji. Napínavé. Přečteno za 2 dny. Závěr jak bývá zvykem jiný, než bych čekala. Netradiční náhled do čínské tématiky. Pěkná kniha!

Barakoudel
08.07.2020 5 z 5

Po pár nepovedených thrillerech byla Tess sázka na jistotu. Děsivý příběh o odhodlání, oddanosti, tajemnu a víře v pravdu mě nenechal v klidu spát, dokud nebyl přečten. Závěr pro mě byl šokujícím překvapením, ač jsem v průběhu knížky měla v některých případech trefné tušení, kdo se skrývá ve stínu.

Greenfingers
12.03.2020 5 z 5

Tak trochu mystiky a tajemna nabízí autorka ve svém příběhu, kde se objevuje záhadná čínská stopa.
Tess Gerritsenová dokáže dát svým thrillerům patřičnou "šťávu". Zatím si drží vysoký standard. Jane a Maura jsou opět daleko lepší než v seriálu.

ddkk
11.12.2019 4 z 5

Hodnotit případy Jane a Maury je občas jako přes kopírák - zatím všechny byly skvělé, zatím všechny mne zaujaly a překvapily. Jen občas jakoby něco maličko chybělo nebo přebývalo...jako třeba u tohoto dílu. Tess si opět vybrala neotřelé prostředí čínské komunity v Bostonu, které bylo zajímavé ve všech směrech, také mne dokázala při četbě až téměř do konce doslova "vodit za nos", nicméně rozluštění už se mi zdálo trochu moc...No, posuďte sami.
Přesto je kniha výborným počtením, které doporučuji.

danielavachova
19.10.2019 5 z 5

Opět skvělá kniha,přečteno jednim dechem.

lenkavildomcova
16.08.2019 5 z 5

Skvělá kniha. Těším se na další od této autorky.

petraj30
14.08.2019 5 z 5

Napínavý příběh tentokrát s čínskou tématikou, opět velmi zajímavý děj, asi jako všechny ostatní díly