Mizení

Mizení https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167231/bmid_mizeni-643ffce9df0f6.jpg 5 30 30

Mizení série

1. díl >

Pro mladé ženy. Příběh vypráví o mladé ženě Michelle, která celý život cosi pomyslně hledá. Lásku? Vytržení ze stereotypního způsobu života, nebo něco mnohem tajemnějšího, s čímž by si obyčejní lidé neměli v žádném případě zahrávat? Je si člověk vždy jist správností svých rozhodnutí a činů? A jsou doopravdy správné? Kolik je možno v sobě unést, než se člověk zbortí jako domeček z karet a je nemilosrdně rozfoukán do všech stran mrazivým ostrým větrem? Život je jako propletené kořeny stromu. Každý kousek má svůj vlastní význam a vše je vryto hluboko do kůry světa. Starodávná nevyslyšená varování vykvetou do trnitých konců, skrz které není cesty zpět.... celý text

Přidat komentář

Jita160
13.05.2024 5 z 5

Asi nebudu úplně objektivní,protože to není můj žánr, ale přesto ... páni!!!
Fantasy,upíři, mysterie ,andělé,čarodějky ,mizeči,cestování prostorem i časem. Ale z příběhu mě mrazilo, cítila jsem strach,temnotu, bolest a sexuální neutuchající žár.
Mysteriózní milostný trojúhelník o neobvyklé touze po ženě ,kde se o ní přou dva nevlastní bratři. Celou dobu nebudete vědět za ,který tým kopat jestli za Bena či Samuela.
Doufala jsem že až dočtu tak konečně naberu dech ,ale ne...otevřený konec po kterém žalostně potřebujete mít pokračovaní.

Linea
09.05.2024 5 z 5

Skvělá fantasy dark romance Mizení z pera české autorky @darkromance_queen_author.
1 díl z trilogie.
Tímto děkuji za možnost přečíst si příběh, jako betačtenářka.

Kniha vyšla pod nakladatelstvím @solis.nakladatelstvi zatím jako e-kniha, ale tištěná se prý také plánuje, a dokonce i jako limitka.

Osobně se ráda vracím ke knihám, které mě oslovily, a tak jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že se chystá nové vydání Mizení.
První verzi jsem si zamilovala, ale musím uznat, že rewrite ji zcela předčil.

Autorka píše velmi čtivě. Příběh vás vtáhne od první stránky, kdy sotva dýcháte a nepustí, dokud není konec. Hlavou mi běželo spoustu otázek. Jak bych se zachovala, kdybych se náhle objevila na neznámém místě? Co bych dělala, kdybych musela čelit podobné situaci? Jedno ovšem vím. Byla bych v naprostém šoku a zároveň i vzrušením celá bez sebe. Přesně tak jsem se cítila, když přišel na scénu Ben a s ním i první erotická scéna. V příběhu je i mnoho hlubokých myšlenek a samotný milostný trojúhelník vám nejednou pocuchá nervy.

Postavy působí velmi reálně díky svým charakterům. Michelle je křehká žena a mladá maminka 4 leté dcerky, které se obrátí život naruby. Nečekejte žádnou drsňačku.

Nechci prozradit příliš, ale knihu doporučím všem čtenářkám, které milují fantasy. Temnou erotiku a hodně detailní popisy. Zároveň musím upozornit, že tento žánr není pro slabší povahy - obsahuje totiž násilí a zvrácené erotické scény. (Pro některé hodně pro jiné tak akorát) Já jsem byla naprosto spokojená.

/


KajinaH722
09.05.2024 5 z 5

Četla jsem od autorky Chladný král (pro mě srdcovka) a tak jsem neváhala vyzkoušet další knihu a musím říct, že kniha si mě získala už od samého začátku. Jsem z toho nadšená a od knížky se nedalo odtrhnout a každou stránku jsem si užívala. Mám ráda části, kde jsou pikantní scény u kterých mi pěkně horko a hltám každé slovo. V knize mi opět nic nechybělo a mělo vše,co jsem od knihy potřebovala, protože já miluju zvrácené a temné příběhy. Najdeme tu pohled nejen hlavní hrdinky Michelle, ale její nejlepší kamaradku Mary a pár dalších postav( hlavně Sam a Ben) Je tu i zranitelnost, vztek,smutek,strach, touha,neskutečná sexuální napětí,milostný trojúhelník a vůbec úžasný vymyšlený příběh. Na závěr za mě parádní kniha a určitě si prečtu pokračování, protože autorka krásně píše a já to miluji!

Christian951
09.05.2024 5 z 5

IG: @tynaivanova

Knihu jsem četla ve fázi betace v její nové podobě. Měla jsem ji vyhlídnutou již delší dobu, ještě když měla staré vydání.

Příběh vás ihned po pár přečtených stránkách vtáhne do děje a ne a ne vás pustit. Sedíte u knihy a pustíte ji, až vydechnete poslední slova té úžasné knihy plné nadpřirozena, lásky, erotiky.
Moc se těším na druhý díl!

Moniska2410
08.05.2024 5 z 5

Knihu sem už jednou četla, takže já sem si dala takový rereading. Příběh ale prošel velkou změnou, od obálky až po menší úpravy v textu a hlavně nám přibyly pohledy dalších postav. A to je za mě hodně velké plus, máme totiž možnost vnímat i pocity ostatních, prožívat s nima jejích strasti i slasti.

Michell cítí, že s ní něco není v pořádku a uchýlí se k meditaci a jednou se při takové meditaci rozplyne a ocitne se v poušti. Absolutně netuší co se stalo, jak se tu mohla ocitnout.

A tím začíná tenhle úžasný, mysteriózní příběh. Od prvních stránek na vás začne dýchat tajemno a vy se pomalu začnete nořit do příběhu, který vás jen tak nepustí. Erotické scény také prošli skvělou změnou, několik jich přibylo, ale hlavně jsou tak žhavé, že doporučuji číst v soukromí.

Připravte se na milostný trojúhelník a já sem zvědavá který tým budete vy. Upřímně já sem v průběhu čtení přeskakovala z jednoho týmu do druhého a měla sem to do poslední stránky.

Ben i Samuel dva sexy chlapy mezi kterými se Michell nemůže rozhodnout a já se jí vůbec nedivím. Oba jí mají co nabídnout, oba jí mají rádi a ke každému jí to nějakým způsobem táhne.

Pokud máte rádi žánr dark romance, fantasy a mystičnost, tak tenhle příběh je právě pro vás.

Pohodlně se usaďte a nechte se vtáhnout do příběhu, který vás nenechá odložit knížku, dokavaď neotočíte poslední stránku.

adela.hol
07.05.2024 5 z 5

Knihu jsem poprvé četla v říjnu 2023. Sice jsem se do příběhu ponořila podruhé, ale nemůžu říct, že to byl klasický rereading. Naopak. Kniha prošla velkými úpravami a ačkoliv základ příběhu zůstal stejný, jeho podání bylo diametrálně odlišné. V dobrém slova smyslu. V původní verzi bylo hodně znát, že jde o autorčinu prvotinu a že je to takové její knižní miminko. Tato nová verze, je už dospělým jedincem, který má co říct a vy ho chcete poslouchat.

Způsobem vyprávění je znovu ich forma, ale tentokrát se nám naskýtá pohled nejen hlavní hrdinky Michelle, ale i jejích dvou osudových mužů a pár dalších postav. Vyprávění jednotlivých postav příběh oživují, nabízí možnost dívat se na stejné situace z různých úhlů pohledu a vy postavy můžete lépe pochopit a fandit jim.

Největší progres je znát na erotických scénách. V původní verzi jste se pořádné hot scény dočkali až někdy v polovině druhého dílu série, tady to s vámi začne cvičit už na nějaké sedmé stránce. Autorka tyto scény rozhodně umí a pokud máte rádi v knihách temnotu, tady si ji užijete vrchovatě a zároveň budete chtít ještě víc.

Počítejte s tím, že hlavní dominantou příběhu je milostný trojúhelník. Pokud si myslíte, že budete mít hned jasno, zda budete tým Ben nebo tým Samuel, dopředu vás raději vyvedu z omylu. Velmi brzy pochopíte, proč je Michelle tak nerozhodná. Budete na tom totiž úplně stejně. U Michelle to ale má svůj důvod, který se dozvíte až při čtení druhého dílu.

Pokud je vaším hlavním žánrem dark romance a máte rádi i fantasy, tuto knihu prostě nesmíte minout. Jakmile začnete číst, dopadnete jako Michelle. Zmizíte v příběhu a nikdo vás neuvidí, dokud nedojdete na poslední stránku. A po ní hned budete chtít další díl.

Mishaacka
06.05.2024 5 z 5

Instagram misha_cte_eroticke.romany

Nové rozšířene vydání, které vyšlo pod nakladatelstvím Solis

* Jak jsem mohl nevidět temnotu, která se v ní skrývá? Stejná jako moje vlastní temná strana, jež jsem díky svému novému já poznal. Teď se jí už nevzdám! *

* Takovou vášeň není možné přežít. Jednoho z nás zničí. Možná, že zahubí oba. *

fantasy erotická darkromance
milostný trojúhelník
fantasy svět, nadpřirozené bytosti
tajemství a záhady
střídání pohledu několika postav

První díl erotické fantasy trilogie Mizení

Hlavní postavy příběhu jsou Michelle, Ben a Samuel.
Příběh vás vtáhne hned od začátku, který se nese v tajemném duchu a nutí vás přemýšlet, kde jsme se ocitli, v jakém světě a mezi jakými bytostmi. I když je pomalejší začátek, tak je kniha čtivá a žhavá hned od prvních stránek a já jsem se nemohla odtrhnout.

Michelle má odjakživa zvláštní pouto k mystériím a záhadám. Při jedné z meditací se jí povede zmizet ze svého těla a přenést se někam jinam. Myslí si, že je to pouhý sen...
Michelle se přenese k Benovi, který k ní hned pocítí potřebu ji ochraňovat a tak ji vezme ke svému příteli Willovi, který se má pokusit Michelle pomoci a pochopit, co se s ní děje. U Willa potkává jeho nevlastního syna Samuela, který se k ní od začátku chová velmi odtažitě

První polovina knihy se odehrává v pomalejším tempu a je zaměřená převážně na vztahy Michelle s Benem a Samuelem. Jedná se o milostný trojúhelník, takže sledujeme vývoj 2 milostných vztahů.
Poznáváme také další důležité vedlejší postavy. Protože se jedná o 1.díl, tak má i pomalé tempo a rozvinutí příběhu smysl.

Míša vám představí 2 úžasné a zároveň rozdílné muže. S každým z nich si Michelle prožívá milostný vztah a vy tak máte potřebu je srovnávat a vybrat si jednoho z nich. A já si nevybírám = jsem pro oba stejnou měrou, protože každý z nich si ukořistil kousek mého srdce a chápu dilema Michelle

Od druhé poloviny nabírá příběh pořádné obrátky a ani chvíli se nenudíte, protože se pořád něco děje. Míša si připravila spoustu nečekaných zvratů a já se přiznám, že pro mě mnohdy překvapivých, protože jsem tohle opravdu nečekala
Příběh je plný tajemství, kdy se většina stejně neodhalí a když už si myslíte, že se něco vyjasní, tak přijde obrat a další záhada.
No a z toho konce si budete rvát vlasy a křičet touhou po pokračování...

Erotika na vás udeří už od prvních stránek, protože Míša se nedrží zpátky a tak je čtení pekelně žhavé od začátku do konce. A ty zvrácené scény z druhé části knihy jsem si vysloveně užívala.

Mishaacka
06.05.2024 5 z 5

Instagram misha_cte_eroticke.romany

Nové rozšířene vydání, které vyšlo pod nakladatelstvím Solis

* Jak jsem mohl nevidět temnotu, která se v ní skrývá? Stejná jako moje vlastní temná strana, jež jsem díky svému novému já poznal. Teď se jí už nevzdám! *

* Takovou vášeň není možné přežít. Jednoho z nás zničí. Možná, že zahubí oba. *

fantasy erotická darkromance
milostný trojúhelník
fantasy svět, nadpřirozené bytosti
tajemství a záhady
střídání pohledu několika postav

První díl erotické fantasy trilogie Mizení

Hlavní postavy příběhu jsou Michelle, Ben a Samuel.
Příběh vás vtáhne hned od začátku, který se nese v tajemném duchu a nutí vás přemýšlet, kde jsme se ocitli, v jakém světě a mezi jakými bytostmi. I když je pomalejší začátek, tak je kniha čtivá a žhavá hned od prvních stránek a já jsem se nemohla odtrhnout.

Michelle má odjakživa zvláštní pouto k mystériím a záhadám. Při jedné z meditací se jí povede zmizet ze svého těla a přenést se někam jinam. Myslí si, že je to pouhý sen...
Michelle se přenese k Benovi, který k ní hned pocítí potřebu ji ochraňovat a tak ji vezme ke svému příteli Willovi, který se má pokusit Michelle pomoci a pochopit, co se s ní děje. U Willa potkává jeho nevlastního syna Samuela, který se k ní od začátku chová velmi odtažitě

První polovina knihy se odehrává v pomalejším tempu a je zaměřená převážně na vztahy Michelle s Benem a Samuelem. Jedná se o milostný trojúhelník, takže sledujeme vývoj 2 milostných vztahů.
Poznáváme také další důležité vedlejší postavy. Protože se jedná o 1.díl, tak má i pomalé tempo a rozvinutí příběhu smysl.

Míša vám představí 2 úžasné a zároveň rozdílné muže. S každým z nich si Michelle prožívá milostný vztah a vy tak máte potřebu je srovnávat a vybrat si jednoho z nich. A já si nevybírám = jsem pro oba stejnou měrou, protože každý z nich si ukořistil kousek mého srdce a chápu dilema Michelle

Od druhé poloviny nabírá příběh pořádné obrátky a ani chvíli se nenudíte, protože se pořád něco děje. Míša si připravila spoustu nečekaných zvratů a já se přiznám, že pro mě mnohdy překvapivých, protože jsem tohle opravdu nečekala
Příběh je plný tajemství, kdy se většina stejně neodhalí a když už si myslíte, že se něco vyjasní, tak přijde obrat a další záhada.
No a z toho konce si budete rvát vlasy a křičet touhou po pokračování...

Erotika na vás udeří už od prvních stránek, protože Míša se nedrží zpátky a tak je čtení pekelně žhavé od začátku do konce. A ty zvrácené scény z druhé části knihy jsem si vysloveně užívala.

Nicol667
06.05.2024 5 z 5

IG Nicol_Keithe_autor

Nové vydání od nakladatelství Solis

Co všechno se může stát, když si zahráváte s mysteriemi? Kam až se to může zvrtnout? Co takhle k mizení? A to přesně zažije Michelle při jedné ze svých večerních meditací. Rázem se tak ocitne na neznámém místě v pouštní krajině. Jedná se pouhý sen? Ha! Realita je tam, kde končí sen a ožívá fantazie. A když k tomu přidáme dva záhadné muže, kteří Michelle náhle vstoupí do života, začíná jízda plná napětí, vzrušení, fantastických scén a vyvstává jedna jediná otázka: Budu tým Ben, nebo tým Sam?

Myslím, že poprvé sedím u recenze, kde mám pocit, že mi absolutně došly slova. Moc ráda bych Vám popsala, jak fantastické čtení to bylo, obávám se ale, že na to nejsem dobrá spisovatelka. Tak začneme takovým tím základním, co vám napoví: WAU! Četla jsem to dnem i nocí. Nechybělo tu nic - vůbec nic (no, možná se mohl přidat drak, - ne, dělám si legraci). Tleskám, že autorka se nebála v průběhu psaní vymyslet i svoje fantasy bytosti a nezůstala jen u toho, co všichni známe. Erotické scény? Proboha, ne nadarmo je to Darkromance Queen. Scény jsou tak pikantní, až to taví i nanukáče v mrazáku. Ale není to jen o žhavých scénách. Místy budete zatínat prsty do deky, občas Vám vzteky vyskočí nějaká ta červeň na tváři, někdy vytáhnete kapesník a jindy se budete šťastně usmívat.

Pojďte si to prožít. Stojí to za to.

Linea
16.01.2024 5 z 5

Zajímavá fantasy s prvky erotiky. Hezky záhadný úvod, který mne vtáhl okamžitě do děje a nepustil. Hodně žhavý milostný trojúhelník. Různé nadpřirozené bytosti. Nutně potřebuji pokračování. Tyto knihy jsou tak návykové!

Literabook
24.10.2023 5 z 5

Krásné fantasy s erotikou. Tohle spojení bylo velmi originální. Děj byl trochu rychlejší, ale člověk se při čtení aspoň neměl možnost nudit. Milostný trojúhelník mi pěkně pocuchal nervy a navnadil na pokračování Temné osudy. Autorka sama upozorňuje, že je třeba číst oba dva díly po sobě, aby čtenář dostal odpovědi na otázky. A tady jich bylo hodně. Naštěstí jsem měla po ruce druhý díl.

adela.hol
10.10.2023 5 z 5

Hlavní hrdinka Michelle celý život něco hledá. Lásku? Únik před stereotypem? Sama nejspíš neví. Jednoho dne se v ní probudí schopnost mizení. Na neznámém místě se setká s Benem a jeho psychicky narušeným bratrem Paulem. Ben ji před Paulem zachrání, ona mu podlehne a zamiluje se. Protože Michelle neumí ovládat své mizení a nechtěně do nového světa přivede i nejlepší kamarádku Mary, Ben ji odvede ke svému strýci Willovi, který by jim mohl pomoct. V domě žije i Willův nevlastní syn Samuel. A v té chvíli se Michelle začíná zmítat mezi dvěma muži.

Zpočátku jsem měla pocit, že je v ději všechno zrychlené. Tápala jsem, když něco nebylo vysvětlené, jak se co stalo, ale postupně jsem si na tento styl zvykla, protože vás provází celou knihou. Tím, že se toho dělo hodně na malém prostoru, jsem nedokázala odhadnout, co bude dál. Byla jsem neustále překvapována.

Milostné trojúhelníky příliš nevyhledávám. Tady mi ale kupodivu nevadil. Možná proto, že jsem byla stejně nerozhodná jako Michelle. Ben nebo Sam? Sam nebo Ben? Počítejte při čtení s tím, že Michelle toto dilema řeší celou knihu a vždy když jednoho ztratí, chce toho druhého. Vím, že jinde bych takovou hrdinku nejspíš propleskla, aby si už vybrala, jenže tady tuším, že to má nějaký důvod. Už jenom proto, že oba dva mají nějaké své schopnosti. Zároveň vždy poměrně rychle přijali, že si vybrala toho druhého. To bylo zvláštní.

Na textu je znát, že se jedná o prvotinu. Každý jednou začínal, a i když je kniha čtivá, nemohu ji stavět na stejnou úroveň jako mého oblíbeného Chladného krále.
Kladně hodnotím ilustrace v knize. V průběhu tak odhalujete vzhled postav.

Ihned se pouštím do druhého dílu a snad se dozvím odpovědi na mé otázky. Co ovlivňuje Michellino mizení? Kdo bude pro ni nakonec ten pravý? Proč se Michelle nedokáže rozhodnout? Objeví se v ději ještě Benův bratr? A jak se dál rozvine příběh Mary?

3,5*

Tesaknihy
09.08.2023 5 z 5

Mizení je spojení originálního téma s tím, co už dobře známe. Mladá žena má schopnost mizet, ale nedokáže ji ovládnout. Díky tomu se setkává s Benem a pozdeji i Samem. Tady začíná milostný trojúhelník. Na mě tam bylo hodně postav, ale neubralo to na kvalitě příběhu. Naopak jsem se ani chvilku nenudila. Zvrat střídal další zvrat. Autorka píše velmi čtivě a nenechá vás vydechnout. Doporučuji všem, kteří milují fantasy svět a erotické romány.

Vknihách
10.11.2022 4 z 5

Spočiatku som mala dojem,že hlavná hrdinka príbehu len sníva…absolútne som nechápala,prečo sa z hrozných snov nezobudí a hotovo…až po pár desiatkach strán som prišla na to,že Mizení nie je o vytratení sa do ríše snov,ale o miznutí,premiestňovaní sa v čase aj priestore.Už toto je perfektná myšlienka knihy,doposiaľ som nič podobné nečítala.Po veľmi krátkom úvode prišli tak horúce scény,že som sa istotne červenala…v knihe je aj neskôr bozkávačka či sexuálna scénka,ale tej úvodnej sa už nič nevyrovnalo.Čo musím povedať je,že mi chýbala emócia zo strany hlavnej hrdinky.Odhliadnuc od toho,že na môj vkus bola prelietavá,ja ju však nesúdim,len konštatujem,mi z jej strany chýbalo akékoľvek vyjadrenie pocitov.Počas príbehu som sledovala jej myšlienkové pochody,to ako sa rozhoduje medzi Benom a Samom,mali spolu sex(nie,v trojici ani raz),no stále mi tam okrem plaču a strachu chýbal ten obyčajný pocit…bez mihnutia oka za sabou zanechala muža,s ktorým má dieťa.Tiež k dieťaťu,resp.k deťom mali ako Michelle,tak Mary vlažný vzťah.Okrem spomínaných chýbajucich emócií Michelle,mi udreli do očí chyby.Sú to síce len technické veci,ktoré však náročnejšiemu čitateľovi môžu prekážať,a tým by si príbeh zlizol možno aj zbytočnú kritiku…Ale vráťme sa k obsahu-Veľmi sa mi páčilo Miznutie ako také…aj dary,ktoré postavy mali,taktiež sa mi páčilo,akí boli chlapi nežní,milujúci,pozorní a obetaví.Z nich som emócie a lásku cítila…Dokonca bolo dojemné,s akou pozornosťou sa Sam staral o dcérku Michelle…Chválim veľa zvratov,zápletiek,postupné odhaľovanie nových skutočností a originálnych postáv ako upíri,Osud a pod.Síce nie som veľký fanúšik zbytočných opisov,pri tomto príbehu som si občas želala,aby bolo opisov trošku viac…Vcelku musím povedať, že na prvotinu to bolo viac než dobré a premyslené,ale veľa vecí zostalo otvorených,ktoré verím,že sa vysvetlia v pokračovaní…a snáď aj to,ako Mizení vlastne detailnejšie funguje

lilkys
06.11.2022 2 z 5

(SPOILER) Parádní nápad, super anotace a první souvětí úplně zvalo k přečtení dobré fantasy! Bohužel poté - totální chaos. Děje se tak neskutečně mnoho věcí, člověk se tedy sice nenudí, ale taky se v tom špatně orientuje.
Michelle by měla být mladá maminka okolo třeba 30let, ale chová se spíš na šestnáctku. Pořád kňourá, nechá sebou manipulovat, pendluje naprosto nelogicky mezi dvěma muži, přičemž neznáme nic z jejích myšlenek a niterních pocitů, není schopná nic udělat sama a zároveň je pěkně nezodpovědná, po malé dceři prakticky ani nevzdechne. Není jasné, kdy se Michellino dobrodružství odehrává a kde. (Což zpočátku naprosto chápu, ale poté bych ocenila nějaké vysvětlení. Opravdu není jasné, zda jsme v našem světě, v jiném, jestli jsme se přesunuli v čase nebo ne, atd.) Navíc je v knize všechno: upíři, přítomnost andělů, čtení myšlenek, schopnosti mizení, až je z toho jeden velký mišmaš, vůbec totiž neznáme žádné souvislosti ani detaily. Erotika a žhavost tam je, ale pro mě na úkor všeho ostatního.

Samo zpracování, hmm... Zvláštně oddělovaná přímá řeč, někdy nebylo jasné, kdo co říká a komu. Nesrovnalosti, kdy jsou postavy od sebe přes místnost a nejednou se můžou těsně u sebe líbat atd. Další věci ohledně stylistiky vět - převažoval typ krátkých, jednoduchých vět, které skoro vypadaly, jakoby je psalo dítě do školního slohu. Ale některé pasáže jsou zase popisovány moc hezky, souvětími, co mají hlavu a patu. Z toho jsem byla hodně rozpačitá.

Modlila jsem se, aby už byl konec knihy. Naopak závěr byl fajn, ten se četl moc dobře, když pominu vše ostatní. Takže jsem celkově hrozně rozpolcená. Vzhledem k tomu, že jsem zvyklá na fantasy typu Hry o trůny, Duny, Nikdynoci a podobných propracovaných děl, tak tohle mě bohužel nezaujalo. Ano, kouzelná věta:
,,V druhém díle se vše objasní. " Je sice hezká, ale mě tedy k druhému dílu vůbec nenalákala.

renulka16
19.10.2022 3 z 5

Kniha Mizení je temná fantasy erotická romance. Jedná se o první díl z trilogie.

Hlavní hrdinka Mischell má takový dar, jež se nazývá Mizení. Díky němu se dostává do "jiného světa", kde se setkává s Benem. Ve svém normálním životě má rodinu, malou dcerku. Jakmile zmizí, okamžitě se zamiluje do Bena a hned v úvodu se objeví tedy žhavé scény.
Hned jsem si říkala, že to je fakt mega rychlý a moc se mi tomu věřit nechtělo, že by to takto bylo.
Když se podaří Mischell zmizet podruhé, nedopatřením sebou vezme i kamarádku Mary, z které se stane krvavá. Mischell má totiž možnost při mizení sebou vždycky vzít jednu osobu. A tak díky tomuto zde dostává prostor i její kamarádka.

Po tom, co jednoho dne Ben musí odjet, seznámí se Mischell se Samuelem a okamžitě se do něj zamiluje, stejně rychle, jako do Bena. Tudíž zde nastává to, že je nerozhodná. Jednu chvíli chce jednoho muže po druhé zase druhého. A takto je to stále dokola.

Přiznávám, že jsem z toho byla dost v šoku a kladla si celou dobu několik otázek. Otázky typu jako, proč střídá takto muže? Proč zapomíná na svoji dcerku, kterou má ve svém normálním životě? Co její přítel? Jakto, že když zmizí nikdo o ní neví, ale zároveň pak její dcerka žije s ní a Samuelem?

Autorka mi řekla, že všechno má svůj důvod a vysvětlení bude v dalším díle. A mělo by to tak být, je celkem blbost, aby bylo vše vysvětleno hnedka v prvním díle a je fajn, když člověk občas musí u knihy zapojit mozkové závity :).

Knížka je fakt čtivá, doplněna krásnými ilustracemi. Líbí se mi tento fantasy svět, je opravdu zajímavý a těším se, co přinesou další díly a taky, co za tím vším stojí mě opravdu zajímá.

Malou výtku mám k těm samostatným písmenkám vždy na konci řádku. To mě trochu rušilo při čtení.

3,5 ⭐/5

Ewe291
26.09.2022 5 z 5

To bola jazda!
A to doslova, ešte som nebola tak zmätená a nahnevaná zároveň. Ale myslím to v dobrom. Kniha sa čítala rýchlo a ľahko. Všetko bolo prepletené a zamotané.

Samuel, toho by som si hneď nechala, pretože to ako miloval bolo tak krásne a bolestivé.

Ben, mala som ho rada, ale nie tak ako Sama, áno miloval aj sa obetoval ale ..... Prosto stalo sa a mňa si získal Sam.

Michelle tu by som najradšej párkrát prepľasla, keďže bola tak nerozhodná a niekedy az moc hŕŕŕ do všetkého. Raz mám rada Teba a raz Teba to nebolo fér ani k jednému. Prišla mi troška nevyzrelá.

Ale chválim autorku za to ako to napísala. Pretože som bola doslova vtiahnutá do deja, do celého príbehu a prežívala všetko! To sa mi stáva len pri málo knihách a s tejto som doslova nadšená.

EvikU.
10.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka Michelle má dar "Mizení". Když se jí to stane poprvé a zmizí od svého přítele a dcerky do pouště, myslí si, že je to "sen". Na sen je ale to, že na ni míří chlap s pistolí moc živý sen. Pochopí, že sen to rozhodně není, jen neví jak je to možné. Ze situace ji zachrání Ben a navzájem se do sebe zamilují. Ben musí odjet a Michelle se sehnamuje s jeho kamarádem Samuelem a i s ním se miluje a zmítá se v citech mezi dvěma muži.

Postupně poznává i další lidi z domu, upíra Temptationa (krvavý), andělé, osud, čas,...
Jednou v noci zase mizí a omylem přinese i svou nejlepší kamarádku Mary. Ta se zamiluje do Tempa a stává se z ní krvavá.

Moc se mi líbí vymyšlený svět a postavy v něm. Líbí se mi i to, že pak cestovala časem, aby našla Bena. I to, jak návrat do minulosti může změnit chování člověka.

Moc se mi líbily i scény lásky a erotiky. Musím vyzdvihnout nádherné ilustrace, které knížku krásně doplní.

Musím ale vytknout tu její rozpolcenost mezi dvěma muži až do úplného konce. Vždy když byla s jiným tak bezmezně milovala toho s kým právě byla a měla výčitky vůči druhému. Tak nějak na začátku mi to přišlo dobré, ale že si za celou dobu nevybrala nebo respektive vybrala, ale za pár stránek už to byl zas ten druhý a pak zas ten první. Já nevím, ale myslím si, že na začátku je pochybnost a zamilovanost do obou normální, ale když už někomu řeknu "miluju Tě", tak už to myslím vážně a je to jen jeden chlap.

Kniha se četla moc hezky, jsem zvědavá jak to bude v druhém dílu. Jestli se to nějak vyřeší.

Knihomolka97
02.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Ze začátku mě trochu zaskočilo, jak byl děj rychlý, nic moc se nevysvětlilo, skákalo se z místa na místo a čas také rychle letěl. Mezi postavami prakticky během chvilky vznikly silné city, které jsem jim v ten moment moc nevěřila. Po tom, co jsem si ale na styl zvykla, bylo to lepší a lepší!
V příběhu se objevil můj oblíbený milostný trojúhelník. Jestli Ben nebo Samuel? Oba muži jsou záhadní, krásní, obětaví.. mé srdce si však od začátku získal Sam.
Zaujala mě i další mužská postava, nikdo jiný než Tempt. :)
Michelle bych za její chování a rozhodování rozhodně nepochválila. Jak ale říká sama autorka, vše má svůj důvod a víc se dozvíme v pokračování. Tak jsem zvědavá. ;)
Menší prostor dostává také její nejlepší kamarádka Mary, která mi teda byla o něco méně sympatická, ale přesto mi jí v jednom momentu bylo líto a chápala jsem její počínání.
V knize jsou krásné ilustrace postav, takže si je ani člověk nemusí sám představovat.
Žhavé scény jsem si užívala, dočkala jsem se mírného napětí i smutných částí...
Velké plus je určitě nepředvídatelnost a originalita. Autorka vymyslela zajímavé zvraty a dostala nás na místa, které jsem vůbec nečekala. Také nechybí různé zajímavé nadpřirozené bytosti. To se mi moc líbilo.
3,5⭐️/5⭐️ a těším se na pokračování!

Štítky knihy

erotické romány české romány fantasy romány

Autorovy další knížky

M. V. Jírová (p)
česká, 1988
2023  76%Chladný král
2013  92%Mizení
2014  93%Temné osudy