Medvídek s falešným srdcem

Medvídek s falešným srdcem https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122212/a-bear-collector-s-m-122212.jpg 4 49 11

Bývalý detektiv z oddělení vražd Brad Lyon a jeho žena Ashleigh se v penzi s potěšením čile věnují podnikání: výrobě plyšových hraček. Dokonce vezmou své tygříky a medvídky na cestu do Baltimoru, který je dějištěm úspěšné medvědí show.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The False-Hearted Teddy , 2007


více info...

Přidat komentář

lucie2371
09.11.2020 5 z 5

Další skvělý díl z detektivní série Tajemství sběratele medvědů! Kniha je svižná, dobře se čte a nechybí v ní ani humor!

PetaZ
27.10.2020 5 z 5

Fajn oddechovka.. Líbí se mi hlášky pana Lyona a celkově nápad s medvídky je originální, když jde o detektivku


Sabina335
07.04.2020 5 z 5

Velmi pohodová detektivka ze série "Tajemství sběratele medvědů". Bývalý detektiv se svou ženou vyrábí plyšové hračky, jezdí s nimi na různé výstavy a přitom řeší různé vraždy. Velmi oddechové čtení, celkem vtipně napsané.

karolina5333
03.12.2018 3 z 5

Je to milé, originální, zábavné. Ráda se někdy vrátím k dalšímu dílu. Ale není to kniha, na kterou bych dlouho vzpomínala a která by mě napínala k zbláznění. Spíš taková vražedná pohodička, s pár klišé :)

Danuše7
17.10.2017 5 z 5

kniha mě velice zaujala podáním děje. v určité momentu je i vtipná. určitě si přečtu i další díly.

Evik30
20.04.2015

Určitě stojí za to tuto knížku přečíst. Humor i když místy satirický, jedna vraždička, zamotaný děj a spousta prostoru k vyšetření. Prostředí lidí vytvářejících plyšové medvídky je zase z jiného soudku než klasická detektivka. Na ukrácení dlouhé chvíle perfektní, ale jinak upřednostňuju detektivky trošku jiného typu, ale jinak dobrý.

pagac17
10.08.2014

Přečetl jsem již jednu publikaci tohoto autora, který píše originální serie krimiserie, mezi něž tato publikace patří. Zase se setkávám s bývalým detektivem Brad Lyonem a jeho ženou Ashleigh. Úvod líčí jejich koníčka, zhotovování a prodej jimi vyráběných plyšových mednívků. To, že se pak naskytne situace, kdy je při jejich výstavě udušena žena, dává cíl autorovi, aby rozvinul zajímavé pátrání po pachateli. Děj je do poslední stránky napínavý a jeho řešení je mistrně navozeno. Stojí za to si knihu přečíst.

RADOST
25.07.2014 3 z 5

Ze zvědavosti jsem si musela přečíst alespoň jednu knihu ze série medvídkovských detektivek. Ano , v mnohém je tato četba hebce plyšová, i když je i o dravosti a lidských šelmách. Detektivka na letní čtení. Nemusíte u ní příliš přemýšlet, nebrodíte se v krvi. Provází vás starší vyrovnaný a dosud zamilovaný manželský pár. Občas se i zasmějete nebo rozhořčíte nad hloupým jednáním zúčastněných. Celkově mě ale humor, styl ani příběh příliš neoslovil a po další knize ze série možná už nesáhnu.

Keddie
05.03.2014 5 z 5

Opět perfektní detektivka. Tentokrát Brad ještě více zapojuje do vyšetřování svou ženu a musí se potýkat s tajemnou Yakuzou. Líbí se mi autorův humor (i když některé fóry vzhledem k americkému kontextu nejsem schopen pochopit), zápletka. Prostě perfektní volba pro milovníky klasických detektivek.

Acionna
06.04.2013

Náhodně jsem na knihu narazila v knihovně a byla jsem velmi mile překvapena. Klasická detektivka, kde nechybí vražda,ale je tu krásný humor, výborné dialogy. A moc se mi líbí i prostředí plyšových medvídků, je to takové krásné odlehčení. Doporučuji knihu všem, kdo už máte dost akčních thrillerů. I detektivka může být humorná a oddechová. jdu shánět předchozí díly :-)

Tulenik
05.03.2013 4 z 5

Ještě lepší, než první ze série.

Humor přitvrdil a zhoustl - byly tu pasáže, které jsem musela manželovi přečíst nahlas, aby věděl, čemu se pochechtávám.

Stavba detektivky vůči čtenáři velmi vstřícná - bere ho za člena týmu. (nesourodému i bez něj, takže tam skvěle zapadne).

Velmi kreativní prostředí medvíkománie.

Výborně odhalené charaktery postav, ze kterých Vám může být smutno na duši. Ale přiznejme si - i takové lidé mezi námi jsou....

Nebýt toho překladatelského a korektorského šlendriánu, který mě opravdu naštval by to pro mne byla nejpříjemnější kniha posledních dnů. Přesto - těším se na pokračování série (a prosím překladatele a korektora, aby se snažili) :o)

Štítky knihy

USA (Spojené státy americké) plyšoví medvídci

Autorovy další knížky

John J. Lamb
americká, 1955
2012  76%Smutný medvídek
2012  83%Mazaný medvídek
2013  83%Medvídek na klíček
2012  82%Medvídek s falešným srdcem
2014  82%Proradný medvídek